REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Łokoj napisał(a):Ale to się nie zmieni, Pan szybki, mike czy dzida to najwięksi haterzy koncernu Volkswagena na tym forum, dla nich wszystko się da wytłumaczyć.
Łokoj napisał(a):R32, RS, S to auta dla Seboli,
Łokoj napisał(a):Pan szybki mówi o marketingu przy koncernie VW która np wypuściła Golfa I 45 lat temu
Łokoj napisał(a):np taki Golf V GTI 2003/2004 bije na głowę konkurencje
Łokoj napisał(a): gdyby nie 4x4 to by miażdżył pod każdym względem, ale panowie wiedzą że bierze olej i padają skrzynie.
no tutaj niestety popisałeś się delikatną nieznajomością tudzież absencją lub wybiórczym czytaniem/pamięcią, ponieważ w tematach zwykłych wozideł za tak lubiany na forum budżet ok 8k gdzie przewija się Wielka Czwórka (thrash metalułysy30 napisał(a):Chcesz być dobrym pomagaczem - patrz więc raczej na to, co za kwotę, którą musisz wyłożyć za jakieś konkretnego auto dostajesz w zamian (z uwzględnieniem potrzeb pytającego), a nie na znaczek na masce. Uwierz mi, że nawet ten znienawidzony przez Ciebie koncern przypadkiem stworzył kilka dobrych samochodów z dobrymi silnikami
może mi powiesz, że są złe? Na pewno lepsze od Twojego ukochanego koncernu... No i nie oszukują w żywe oczy swoich klientów, aby tylko CO2 w tabelce się zgadzało (oczywiście wszyscy oszukują, ale niektórzy bardziej bezczelnie)Łokoj napisał(a):Mike opowiada o dobrych silnikach w Lagunie
no pewnie, w każdym temacie wciskam wszystkim ARŁokoj napisał(a):poleca Alfy które non-stop lądują u mechaników
mike napisał(a):ponieważ w tematach zwykłych wozideł za tak lubiany na forum budżet ok 8k gdzie przewija się Wielka Czwórka (thrash metalu ) nie odradzam tych aut, zaznaczam tylko, że tak lubiane 1.6 dużo pali i nie jedzie i lepszym wyborem jest np 1.8 jeśli już musi być ten koncern
zabrzmię jak szybki, ale podaj konkrety, przytocz moje słowa z jakiegoś tematu dotyczącego takich aut. Powtórzę po raz wtóry - Nie pisałem nigdy, że Gulf/a3/Octavia to g.no, którego nie warto kupować. Ba, polecam aczterybesześć, z zastrzeżeniem słabego zawieszenia. Obrywało się tylko najsłabszym silnikom, ew "tanim" dieslom do miasta. Przyznaję, że otwarcie i bezkompromisowo hejtowałem Lupo/Arosę, bo miałem okazję tym trochę pojeździć i uważam, że to szajs i lepiej kupić Czinkoczento/Seiczento ( z tym pierwszym miałem sporo do czynienia, przyjemny hebel).łysy30 napisał(a):mike, mam świadomość tego, że przeciętny Janusz wybierze Passata zamiast Avensisa tylko i wyłącznie z tego powodu, że "Panie, Niemiec to Niemiec". Wiem, że bardzo wielu Sebixów jeździ VAG-ami (wczoraj taki jeden w Passacie B5 z BBS'ami strąbił mnie tylko dlatego, że przepuszczałem pieszego na przejściu, a "łon się przecież k...a spieszy"). Zdaję sobie sprawę, że płacenie 25k za kilkunastoletnie A4B6 w dieslu to zdecydowana przesada i te auta są przeceniane na rynku wtórnym (ale to samo przecież można powiedzieć o moim UFO, które jest tylko zwykłym, taczkowatym kompaktem, a trzyma cenę jakby było ze złota). No i ostatnie - wiem, że trudno powiedzieć cokolwiek dobrego o współczesnych VAG-ach w związku z 2.0 TDI, wszelkimi TSI, dieselgate, nieudolnym i nieuczciwym podejściem wielu ich serwisów. Tylko zastanów się - czy w związku z powyższym mam odradzać komuś Audi A3 8L, Golfa IV, A6 C4, skoro doskonale wiem, że to bardzo solidne auta, które w naszych warunkach sprawdzają się idealnie jako tani środek transportu?
to się nazywa ewolucjałysy30 napisał(a):Takie Renówki nigdy nie brylowały w rankingach niezawodności, ale nie mam problemu z tym, żeby polecić komuś jakieś Clio III czy Lagunę III, bo wiem, że to chlubne wyjątki.
Łokoj to zapewne Lovato, nie chcę być wobec niego taki okrutnyłysy30 napisał(a):No i szczerze mówiąc tylko czekam, kiedy Łokoj zostanie potraktowany jak Lovato, który wbrew obiegowej opinii nie raz potrafił napisać, że jeśli ktoś chce współczesne auto powinien spojrzeć na konkurencję VAG-a. W sumie aż dziwne, że ja i pkc tak długo się tu utrzymaliśmy bez nawet ostrzeżenia
mike napisał(a):le również od hejtującego wszystko co niemieckie szybkiego, dla którego np. Audi 80 jest jeżdżącym muzeum, pomimo, że jego wnętrze wygląda o wiele nowocześniej niż to w moim Civicu 99
Łokoj napisał(a):Ale to się nie zmieni, Pan szybki, mike czy dzida to najwięksi haterzy koncernu Volkswagena na tym forum, dla nich wszystko się da wytłumaczyć.
Łokoj napisał(a):Renault to raczkowało i zamiast pisać o Lagunie która jest badziewiem od 15 lat i teraz zmienili nazwę na Talisman bo sprzedaż spadała, to zawsze VW niedobry..
Łokoj napisał(a):np taki Golf V GTI 2003/2004 bije na głowę konkurencje jakieś Megane RS, Civic Type R i inne wynalazki, gdyby nie 4x4 to by miażdżył pod każdym względem, ale panowie wiedzą że bierze olej i padają skrzynie.
Łokoj napisał(a):Podajcie konkretne przykłady z prasy, z innego forum gdzie ktoś remontował silnik na temat:
Łokoj napisał(a):Pomijam fakt że mk5 gti ma 280 nm przy 1700 obrotach natomiast Renault RS trzeba ciągnąć do 3 tys..drobiazg...jeden ciągnie jak diesel a tamten praktycznie śpi poniżej 2 tys
Zapytajcie też tunera o łatwość i szybkość modyfikacji GTI VS RS itd..
Łokoj napisał(a):I ja zachęcam wszystkich tych poza tymi trzema rycerzami hakterami do hejtowania aut francuskich a jest co hejtować...
szybki napisał(a):Więc jak pozostaniemy na ziemi i zestawimy sobie to co mamy "łatwo" wybrać to co pozostaje???
niech pierwszy rzuci kamień ten, który niewinny... A nie, czekaj, to Cibie nie dotyczyŁokoj napisał(a):Panowie, z Wami dyskusja nie ma sensu - HEJT jeden za drugim, zdajecie sobie sprawę że Wasz poziom jest równorzędny z tymi chłopcami którzy pod każdym artykułem VW na interiach i innych pocą paluszki żeby napisać parę słów na nie o "wieśwagenach" bo tak "wypada"?
ja nawet nie wiem co to elektroda, której rzekomo byłem forumowiczem.Łokoj napisał(a):tak swoją drogą działam też w dziale samochodów na Elektrodzie i tam był z 3 lata temu niejaki "Misiek,," został zbanowany i wyrzucony bo ostro jeździł po każdym, też nie lubił VW
Czy to czasem nie pan Mike na tutejszym forum??