REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
łysy30 napisał(a):Ehh, obiecywałem sobie, że nie będę się z Tobą wdawał w dyskusję, bo zawsze obracasz kota ogonem, no ale ostatni raz spróbuję...
Huopok napisał(a):Chciałbym kupić samochód do 10 tyś ,
Damiankox napisał(a):Audi 80 szukaj z klimą auto wieczne
dzida napisał(a):amiętaj, że zbieram Twoje głupie teksty i zrobię Ci takie podsumowanie "durnych teorii" jak 959, które spowodowało, że zamknął się w sobie i się mało udziela (jak znajdziesz tego posta, to zobaczysz, że pochwaliłem w nim też TSI za dynamikę)
959 napisał(a):Czytam i poprawiam sobie humor. Dziwie sie tylko łysemu, ze chce mu sie tracic energie, bo obojetnie jak dobrych argumentow nie uzyje to i tak waszego myslenia nie zmieni.
szybki napisał(a):Tu mam trochę odmienne zdanie bo nie odwróciłem kota ogonem tylko Ty nie przeczytałeś uważnie o co chodzi autorowi...
Audi 80 to nie jest dobra opcja w tym budżecie (zwyczajnie szkoda na niego wydawać tyle kasy), no chyba, że jakieś V6, ale nie będzie to auto "w miarę oszczędne". Już lepiej rozejrzeć się za wspomnianym przez szybkiego Avensisem mk1 albo właśnie Golfem mk4/A3.
pkc napisał(a):wychodzi twój brak rozumienia, tego co piszą inni. Skończyły się sensowne argumenty, to trzeba obrócić kota ogonem, ale to przecież norma u Ciebie i nikogo to już nie powinno dziwić
Huopok napisał(a):Chciałbym kupić samochód do 10 tyś
mike napisał(a):Jeśli Gulf/a3 to 1.8, a w VW dodatkowo 2.0 8v
Damiankox napisał(a):Audi 80 szukaj z klimą auto wieczne
szybki napisał(a): silniki paliwożerne i zacofane niczym maszyna parowa, strefy zgniotu od przednich świateł do tylnych a zadbane sztuki kosztują tyle co normalne auta w dobrym stanie...
łysy30 napisał(a):udi 80 to nie jest dobra opcja w tym budżecie (zwyczajnie szkoda na niego wydawać tyle kasy), no chyba, że jakieś V6, ale nie będzie to auto "w miarę oszczędne".
łysy30 napisał(a):ale również od hejtującego wszystko co niemieckie szybkiego, dla którego np. Audi 80 jest jeżdżącym muzeum, pomimo, że jego wnętrze wygląda o wiele nowocześniej niż to w moim Civicu 99' (Audi A3 8L z tego samego rocznika wygląda przy nim jak auto 10 lat młodsze) i trudno wskazać inny samochód z jej epoki z równie trwałym, oszczędnym i dynamicznym dieslem jak 1.9 TDI 1Z
szybki napisał(a):Ty piszesz o 80ce że jest fajna podając wersje 1,9d która kosztuje nie współmiernie drogo jak do tego co oferuje, do swojego wieku i milionów kilometrów przejechanych...
Równie dobrze mogę Ci napisać że jest to bardzo szybkie auto bo w de można spokojnie kupić wersje RS2.
Więc jak pozostaniemy na ziemi i zestawimy sobie to co mamy "łatwo" wybrać to co pozostaje??? Benzynki które jada delikatnie mówiąc średnio i paliwożernie albo diesle za chorą kasę. I rozumiem dopłacamy za coś wyjątkowego ale co masz tam takiego wyjątkowego...
łysy30 napisał(a):Ehh, obiecywałem sobie, że nie będę się z Tobą wdawał w dyskusję, bo zawsze obracasz kota ogonem, no ale ostatni raz spróbuję...
Jaką masz realną alternatywę za 5k?
Piszesz, że 80tka nie posiada stref zgniotu i nie zapewnia kierowcy i pasażerom jakiegokolwiek bezpieczeństwa. Spójrzmy więc na sytuację rynkową i konkurencję...
szybki napisał(a):Twój elaborat jest jak najbardziej z sensem tylko obok tematu...
Pewnie zapytasz czemu obok tematu... no bo dotyczył aut za 5k gdzie tak naprawdę podniecanie się konkretną marką schodzi na dalszy plan a wychodzi wytypowanie czegoś co jest bezpieczne w użytkowaniu i da się wyrwać za do 5k. Więc może być to opel, ałdi, vw, honda, MB itd... Liczy się konkretne auto.
mike napisał(a):Logiczne, że szybki będzie chciał wszystkich przegadać, łysy i pkc dla zasady nie uwierzą w ani jedno jego słowo, a ja będę hejtować VAG i ich potencjalną klientelę
mike napisał(a): a ja będę hejtować VAG i ich potencjalną klientelę
no tu bym się kłócił, bo widziałem kilka egzemplarzy w tej cenie (z których tedeik był może jeden) i przeżegnałem się lewą stopą - nie życzyłbym nikomu.łysy30 napisał(a):O tym, że Audi 80 nie jest dobrym autem dla autora napisałem wcześniej, natomiast uważam, że dla osoby, która ma o połowę mniejszy budżet zadbana 80tka to wybór niejednokrotnie lepszy niż inne samochody, nawet nowsze.
tonę we łzachłysy30 napisał(a):Wciągnąłem Cię w dyskusję, żeby pokazać mike'owi (którego uważam za inteligentnego gościa
łysy30 napisał(a):Wciągnąłem Cię w dyskusję, żeby pokazać mike'owi (którego uważam za inteligentnego gościa) dwie postawy skrajne - Łokoja i Ciebie