Auto do 10 tys

13 Lip 2008, 07:14

posiadam na auto 10tys + oplaty czyli razem okolo 11 tysiecy. chcialbym mozliwie najmlodsze auto oczywiscie, poniewaz bede bral na nie kredyt. zalezy mi przedewszystkim na niewielkim spalaniu (aczkolwiek nie musi byc mega male) i komforcie jazdy.

myslalem nad mazda 323F '99 , 2.0 diesel 72 KM , gosc odemnie z miasta ma ja za niecale 10tys. odrazu pytanie, bo nie jezdzilem tym autem osobiscie - czy przy tym silniku i koniach auto bedzie mialo jako takie przyspieszenie? i jak z komfortem jazdy w tym samochodzie?

i poprostu pytanie, co wy na to? oplaca sie kupowac ten samochod?

za pomoc dziekuje :)
boomberman07
Nowicjusz

13 Lip 2008, 12:31

pomoze mi ktos??
boomberman07
Nowicjusz

13 Lip 2008, 21:41

Witam,

A myślałeś np. o Punto II można kupić jeszcze młodsze niż mazda no i będzie tańsze w eksploatacji.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

13 Lip 2008, 22:19

ogólnie Fiata możesz wyrwać w młodszym wieku za ok 10tyś. Wiadomo, że Fiat nie grzeszy bezawaryjnością, ale ja mam np Sienę i naprawdę nie mam do czego się przyczepić. Jak kolega wyżej zauważył, Punciak II byłby ciekawą propozycją. Za nieduże pieniądze masz pojemne wozidełko z dobrego roku.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

13 Lip 2008, 22:33

Dobrze, że przynajmniej czasem zdarzają się jacyś zwolennicy Fiata na forum, bo osobiście także do nich nic nie mam. Punto jak najbardziej. Do worka dorzuciłbym także ibizę II, corsę b i astrę I
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

14 Lip 2008, 07:39

Fiat Punto....jak najbardziej TAK. To jest dobry samochodzik, jak sie czasem zajrzy pod maskę i o niego zadba, bedzie ciebie woził długi i bezawaryjnie :)
Polecam także Ibize, i POLO :)
Ale jesli szukasz komfortu passata b4 :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót z wakacji bez pośpiechu
    Nadszedł czas powrotu z urlopów. Jak zadbać o to, żeby bezpiecznie dotrzeć do domu? Przede wszystkim ważny jest brak pośpiechu i dostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze. Najwięcej osób ...

14 Lip 2008, 10:20

nissan almera. W tym przediale cenowym nie ma nic lepszego!
wojtex_
Początkujący

14 Lip 2008, 12:04

Dobrze że ktoś w końcu zauważył Mazdę a nie tylko fiaty, fordy, vw, hondy, ople i toyoty:)

Tez zastanawiam się nad Mazdą 323F, nie wiem tylko czy wystarczy starsza z rocznika 95-98 z silnikiem 1.5 88KM czy lepiej dozbierać na nowszy model po 1998 roku (1.3 73KM albo 1.5 88KM)?

Która byłaby bardziej ekonomiczna?
Jak mazdy silniki mazdy znoszą gaz?
bogdan85
Nowicjusz

14 Lip 2008, 13:21

Japońce nie lubią gazu, ale mało palą. Mazda 1.5 88km pali więcej niż civic 1.5 90km i ma gorsze osiągi. Hondą w mieście spokojnie zamkniesz się w 8 litrach.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Lip 2008, 21:15

wojtex_ napisał(a):nissan almera. W tym przediale cenowym nie ma nic lepszego!

Całkowicie popieram Twoje zdanie.
Rodri94