Witam
Jak w temacie poszukuję auta do 12 tysięcy zł(za tylę chce kupić auto mam odłożone dodatkowe 3 tysiące na ubezpieczenie i ew początkowe naprawy czy wymianę rozrządu itp.) głównie w trasę. Zastanawiam się czy szukać diesla czy lepiej benzynę + lpg:) Diesla raczej łatwiej kupić niż coś z lpg więc bardziej w tą stronę szukam auta.
zastanawiam się głównie nad
Oplem Vectrą C (chciałbym jednak trafić na egzemplarz z pakietem GTC) ale dużo osób odradza mi szukanie opla twierdząc że jest mocno awaryjny choć auto mi się bardzo podoba.
Następnym autem mógłby być
Ford Mondeo mk3 o tym aucie akurat nikt mi nic nie jest w stanie powiedzieć i pytanie do was co o nim sądzicie? ( nie posiadam znajomych mechaników)
No i został ostatni typ
Mazda 6 tutaj dużo dobrego słyszałem o aucie ale wiem też że jest to auto bardzo podatne na korozję...
Nie ma dla mnie większej różnicy czy będzie to sedan czy kombi. Chociaż vectra C w kombi wygląda dość słabo i nie bardzo podoba się mojej narzeczonej..
![Uśmiechnięty :)]()
Chciałbym by wygodnie mi się w nim spędzało te 8h drogi w weekendy (tak przejechanie 500km zajmie około 8h ze względu na słabe drogi..)
Co myślicie o tych typach? Ew. jakie jeszcze marki o podobnych parametrach do 12 tysięcy proponujecie?
Troszkę się rozpisałem ale mam jeszcze jedno pytanie z racji tego że nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę podczas oględzin samochodu by nie trafić na bubla to czy polecacie wykupić jakiś pakiet ze strony typy
Autotesto by sprawdzili dokładniej jak to auto wygląda nie tylko z zewnątrz?