Auto do 120k

09 Sie 2023, 19:37

Szukam fajnego uzywanego samochodu do 120k (moge nagiac budzet jesli bedzie cos ciekawego). Bedzie to moje drugie auto. Raczej nie chciał bym suva ani kabrioleta. Samochod ma glownie sluzyc do jazdy miejskiej i od czasu do czasu aby gdzies pojechac. Zazwyczaj beda jezdzily kierowca+pasazer. Benzyna lub benzyna+lpg. Spalanie nie ma znaczenia. Zalezy mi aby wygladalo tak ze jak by sie popatrzylo to by sie powiedzialo cos w stylu ze moglo by sobie takie auto sprawic. Fajnie jak by mialo cos w okolicy 6 sekund lub mniej do setki (mozna podac propozycje do 7 ale musi byc cos fajnego). Rocznik od 2013 w gore. Zalezy mi tez na tym aby co chwile nie jezdzic do mechanika ale nie musi byc bezwypadkowe.
Helizjusz
Obserwowany

10 Sie 2023, 09:03

Helizjusz napisał(a):Zalezy mi aby wygladalo tak ze jak by sie popatrzylo to by sie powiedzialo cos w stylu ze moglo by sobie takie auto sprawic
Każdy ma inny gust ale ciekawą propozycją może być Mercedes CLA Shooting Brake, a jak chcesz się bardziej rzucać w oczy to można pomyśleć np. nad Dodge Challenger 3.6 to auto zawsze zwraca uwagę a ten silnik śmiało można gazować.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Sie 2023, 10:05

Challenger to moje skryte marzenie, zawsze jak go widzę to się japa cieszy chociaż wiadomo że V8 must have :mrgreen:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

10 Sie 2023, 13:38

galakty napisał(a): japa cieszy chociaż wiadomo że V8 must have
No wiem ale on potrafi być od takiego z silnikiem pentastar trzy razy droższy :) wiem, wiem, tego brzmienia silnika V8 i kluczyka czerwonego (masz ponad 700KM) nic nie zastąpi :mrgreen:
Przy czarnym kluczyku jedynie 500KM zostaje do dyspozycji :mrgreen:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon - kompaktowy hatchback do miasta
    Najniższym spalaniem może poszczycić się Seat Leon z 1,6-litrowym silnikiem Diesla o mocy 115 KM i pięciobiegową, manualną skrzynią biegów. W mieście wynosi ono 4,6–4,7 l/100 km, w trasie 3,8–4,0 l/100 ...