Nowe: limuzyna/SUV do 70k

22 Kwi 2017, 13:31

Poprzez limuzynę, mam na myśli jakiegoś większego sedana z segmentu C i wyżej.

Szukam czegoś do ~70k uwględniając rabaty, ale im mniej tym lepiej:)
Przebiegi - myślę do 15tys km/rok. Ale to tylko tak informacyjnie. Auto zamierzam kupić na 10+ lat, także pozorna utrata wartości mnie nie interesuje.

Warunki:
0) PRESTIŻ. Auto ma wyglądać luksusowo/ma być szpan w stylu: ooo ten to zajechał! Żeby rodzina się mnie nie wstydziła. Tak wiem że możecie gadać ze takie coś to tylko segment premium typu BMW/AUDI/MERC, ale jakby mieli dobre silniki to może i bym się "szarpnął". Niestety uturbione gówna, wiec po co mam przepłacać.
1) Nowe z salonu.
2) Silnik: wolnossąca benzyna, około 100KM, (moze być więcej, to tylko taka rozsądna wartość mocy jakiej potrzebuję). Turbiny odpadają, nie potrzeba mi problemu.
3) Ma być automatyczna klima (starczyłaby mi manualna, no ale w niej nie na się zrobić nawiewu z podszybia jednocześnie z nawiewem na twarz/klatę/ręce więc to jest aspekt który mnie zniechęca)
4) Czujniki parkowania, fajnie by było przód i tył, ale sam wymóg minimum to "tył".
5) USB /AUX in w aucie, żeby dało się telefon podładować/albo podpiąć coś co trzeba.

Opcje mile widziane:
1) Jakieś bajery typu ekran dotykowy (im wiekszy tym lepszy)
2) Kamera cofania to było by coś :)
3) Antena do radia typu płetwa rekina
4) Podgrzewane siedzenia

Oglądałem już nową Megankę, i C-HR (tu musiałbym dość sporo nagiąć budżet). Jedyny sęk że tak jak oba są ładne, to za 3-4 lata to będą zwykłe "populusy" i nie będzie żadnego "wow". Oglądałem też Tipo, no ale to tylko fiat, szału nie robi na ulicy. Mimo że w salonie nawet-nawet wygląda. Rok temu nosiłem się z zamiarem kupna Civic'a w granicach 65k, niestety uturbili benzyny wiec odpada z gry. Myślałem też o mazda6 i kia Optima, ale na nie musiałbym wydać 90k a i tak po 2-3 latach się "przejedzą". Tak naprawdę to potrzebowałbym czegoś ponadczasowego "premium" ;) Ok wiem że nie mozna miec wszystkiego, no ale moze coś podpowiecie.

Jakieś sugestie? Co możecie polecić/doradzić?
cinam
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 04 2003
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: brak, ale mam motocykl

22 Kwi 2017, 13:38

70 tys na nowe auto i prestiż :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mazda 3 rok temu wyniosła mnie 85 a prestiżu i wyposażenia w niej jak na lekarstwo :naughty:
Stać Cię na populusa, tyle
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Kwi 2017, 15:14

Prestiżu to za bardzo w tej cenie nie będzie. Zerknij na nową Astrę i Megane. Jak trochę dołożysz to możesz wziąć schodzącą generację Insignii.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

22 Kwi 2017, 15:29

Hyundai Elantra 1.6?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Toyota Corolla sedan 1.6 lub HB 1.6 benzynka / Auris 1.6, 1.8 hybryda ale tutaj roczniki 2k16 będą
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

22 Kwi 2017, 16:01

Ale się uśmiałem z tego polskiego wymogu nr 0 :lol: :lol: :lol:
Autem za 70k i tak nie przebijesz prestiżem Passata w TDI :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

22 Kwi 2017, 18:54

No przynajmniej szczerości nie można koledze odmówić :wink:

Jedyne co mogłoby sprostać Twoim oczekiwaniom z marek premium to Jeep Renegade, o dyskusyjnym wyglądzie. Wiesz, nie jest on taki najbrzydszy jak przymrużysz oczy. Natomiast zapewniam Cię że będzie ponadczasowy :mrgreen:. No chyba że po liftingu zobaczymy jeszcze inne cuda (na lifting zanosi się pod koniec roku).
m.: celica turbo za 10k, czekamy...
voidcall
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 03 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Focus MK1 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rok produkcji: 2003

22 Kwi 2017, 21:05

Kurde ten Renegade dziwny. Tzn sam nie brałem pod uwagę bo takie auta premium jak jeep to za 150 tys+ chodzą. W sumie to niezły argument dla szpanu na dzielnicy. Byłaby niezła szpila dla sąsiadów.

Tak jak skłaniałem się do meganki, tak jeep jest teraz solidnym kandydatem. Teraz tylko nie wiem czy czekać na wersję po liftingu. W każdym razie dzięki za propozycję!
cinam
Nowicjusz

22 Kwi 2017, 21:22

W sumie to niezły argument dla szpanu na dzielnicy. Byłaby niezła szpila dla sąsiadów.

:lol:
I po to wywalić tyle pieniędzy?!
juri1111
Nowicjusz

Auto: A6 C5
Paliwo: Diesel

22 Kwi 2017, 22:31

100 KM i prestiżowe auto dla efektu WOW
:D :D :D :D :D
A tak na poważnie to jak możesz trochę nagiąć budżet to polecam SEAT-a Leona w wersji Fr
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Rok produkcji: 2015

22 Kwi 2017, 22:43

BTW to mając takie wymagania olałbym nowe auta i kupił gelendę albo f350
Invi
Forumowicz VIP

23 Kwi 2017, 08:02

maniek1986 napisał(a):100 KM i prestiżowe auto dla efektu WOW
:D :D :D :D :D
A tak na poważnie to jak możesz trochę nagiąć budżet to polecam SEAT-a Leona w wersji Fr

Budżet mogę nagiąć. Proszę podaj mi linka do salonu który sprzedaje wolnossące nowe leony (albo bezpośrednio do samochodu), a nie TSI które rozlatuje się na gwarancji.
cinam
Nowicjusz

23 Kwi 2017, 08:50

Kolega raczej się nie odezwie w tej kwestii, bo grupa VW już od dłuższego czasu robi tylko benzyniaki TSI, po to by doić klientów na awariach i wizytach w serwisie. A by zapewnić sobie większy strumień pieniędzy, oferują przedłużone gwarancje (ze specjalnymi warunkami, że trzeba wszystko robić w ASO), tak by mogli doić dłużej niż 3 lata. (2 lata w przypadku audi)

Nie, no ale tak na serio. Nie bądź idiotą i nie pakuj sie w TSI. Pisze na wypadek gdybyś zdecydował się odwiedzić salon z grupy vw, i coś miałoby Cie zaślepić. Tak jak nie chcesz auta z turbo - to dobrze. Natomiast najgorsze turbiny na rynku to właśnie te od VW/SEAT/AUDI/SKODA.
TSI = NIE
m.: celica turbo za 10k, czekamy...
voidcall
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 03 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Focus MK1 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rok produkcji: 2003

23 Kwi 2017, 10:13

Ten temat to jakaś kpina... Udawanie, że jest się bogatszym niż naprawdę (jak mnie wkurw**** tacy ludzie), a w życiu robią wszystko aby taniej.
Większość i tak będzie miała gdzieś czym jeździsz, bo NIE MAJĄ POJĘCIA O MOTORYZACJI. Grunt abyś go umył, a nie jeździł uświnionym w błocie.
Reszta która ma pojęcie wyśmieje Cię, że masz 100KM.
Za 70tys. możesz szukać tylko prestiżowego znaczka, a nie prestiżu. :ok:

Jak się boisz turbowynalazków to Elantra była ok, bo wygląda całkiem ciekawie i ma prosty silnik. Ale i tak Cię wyśmieją bo to Hyundai (podobnie w przypadku Opla, Renault, Peugeota, Fiata, Kii, Skody, Seata itd).
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

23 Kwi 2017, 10:27

dzida napisał(a):Większość i tak będzie miała gdzieś czym jeździsz, bo NIE MAJĄ POJĘCIA O MOTORYZACJI. ...
Reszta która ma pojęcie wyśmieje Cię, że masz 100KM.
No właśnie, nie mają pojęcia, i na start jak się ktoś nie zna, to pomyśli że na auto wydałem 150tys, albo i 250 tys. A silnika i tak z zewnątrz nie widać. Więc Jeep to jest dobra propozycja. Jak się z tym przespałem to coraz bardziej się ku niej skłaniam. Nie ma turbo, jest szpan, jest tanio. Chyba o to chodziło, w końcu marka premium, a nie jakiś szajs dla populusów typu fiat, opel czy hyundai
cinam
Nowicjusz

23 Kwi 2017, 10:47

Przecież jesteś populusem
Invi
Forumowicz VIP