Witam wszystkich. Bardzo proszę o pomoc - jestem zupełnym laikiem w temacie samochodów.
Do tej pory jeździłem vectrą b z 1998 roku, bardzo źle wspominam ten samochod - rdza go zjada, częste awarie, elektronika pada.
Szukam auta do 16 000 zł. Jeśli chodzi o preferencje to: jak najmłodszy rocznik, jak najmniejszy przebieg. Nie zależy mi na nie wiadomo jakich osiągach, tak aby na trasie 150 km/h wyciągnął okazjonalnie, jak już się trafi fragment autostrady
![Wink ;)]()
Nie dużo palące, bezawaryjne, tanie w opłatach. Zależy mi, żeby tym autem przejechać 150 000 km przez najbliższe 5-7 lat.
Wizualnie podobają mi się: Skody octavie, Ffabie, Citroeny C4, ale jestem otwarty na propozycje.
Zamierzam przed zakupem sprawdzić auto w serwisie.
Wybrałem wstępnie kilka aukcji, powiedzcie co sądzicie, czy warto się fatygować:
[link do oferty na Allegro wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Proszę o rady i wyrozumiałość. Jestem nowicjuszem
Pozdrawiam!!!
ps. myślałem też o fabii salonowej w kredycie 50/50. Z klimą za 40 000 zł można kupić. Jakie są opłaty oc/ac/nw salonowego auta? Czy warto ?? Proszę o rady!