Auto do 18 tysięcy

29 Mar 2011, 21:21

Witam poszukuje dla siebie samochodu, aktualnie jeżdżę Nubirą i jest do dla mnie samochód za duży praktycznie jeżdżę sam ewentualnie w 2 , szukam czegoś mniejszego najlepiej 3 drzwiówkę z dużą ilością dla kierowcy mam 2 metry wzrostu, i oczywiście wiadomo żeby mnie nie zeżarł z paliwem albo ciągłymi naprawami.Najlepiej coś od 2000 roku.Będę jeździł tym samochody praktycznie cały czas tylko po mieście.

Za wszystkie porady dziękuje i pozdrawiam.
Tordek
Nowicjusz

Miejscowość: Silesia

29 Mar 2011, 22:35

Interesuje cię benzyniak czy diesel ? Z mojej strony jesli benzyna to polecił bym hyundaia coupe lub honde accord a jesli diesel to VW bore --> tym jeździ mój przyszły teściu i też ma 2 m wzrostu i na komfort nie narzeka więc dla Ciebie by bylo w sam raz choć nie jest 3 drzwiowa, albo golfa IV. Oczywiście to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam
Patryk20
Nowicjusz

Miejscowość: Żyrardów

30 Mar 2011, 22:26

Chyba nie przeczytałeś dokładnie posta Tordka.
On szuka mniejszego auta od Nubiry a Ty proponujesz Accorda albo Borę?

Jak sam będziesz jeździł to w każdym samochodzie większym od Malucha będziesz miał wystarczająco miejsca dla kierowcy. Najwyżej siedzenia max do tyłu dasz :)

Może Peugoet 206, Toyota Yaris, Ford Fiesta albo VW Polo?
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp

31 Mar 2011, 10:18

Dokładnie. Mnie w Yarisie było nawet wygodnie a mam 192cm wzrostu ;) Samochód w sam raz do miasta :)
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

01 Kwi 2011, 16:50

Toyota Yaris. 1.3 VVT-i 89hp. Bardzo udana jednostka bezawaryjna.
przemekostry
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

01 Kwi 2011, 21:35

Może być Yaris lub ciut większa i lepiej wykończona Auris.
Ostatnio edytowany przez atis700, 03 Kwi 2011, 09:17, edytowano w sumie 1 raz
atis700

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS Sriracha Red ze złocistymi płatkami
    Z okazji amerykańskiej premiery nowej wersji sedana IS, Lexus przygotował wyjątkowo pikantną stylizację tego modelu, w żartobliwy sposób nawiązującą do jednej z najostrzejszych odmian sosu chili. Auto prezentowane ...
    Opel Mokka SUV-a na miarę potrzeb europejskich kierowców
    Inżynierowie Opla zakończyli właśnie ostatni etap jazd testowych nowego modelu SUV-a Mokka. Testy przeprowadzono w Niemczech przed rozpoczęciem sprzedaży nowego modelu, która jest planowana na koniec tego roku. Podczas ...

01 Kwi 2011, 22:01

Auris do 18000? Powodzenia ;)
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

01 Kwi 2011, 22:40

Ciut większa od Yarisa i ciut mniejsza od Nubiry. Dokładnie to 61cm dłuższa oraz 4 cm szersza od Yarisa i 3cm krótsza oraz 6cm szersza od Daewoo. Na pewno coś takiego Tordkowi będzie pasować skoro szuka mniejszego :)
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp