Auto do 20 tys.

16 Lis 2014, 14:07

Witam, poszukuję auta do 20 tyś. Jestem z centralnej polski. Poszukuję sedana lub hatchback do kwoty 20 tyś. Auto będzie jeździć w mieście ok 80 % i 20% to będzie trasa. Ważne jest aby auto posiadało komputer pokładowy na desce rozdzielczej ( taak, strasznie mi się to podoba, czasem dobrze jest sprawdzić aktualne spalanie, bądź ile km mogę zrobić na danej ilości paliwa). Rocznik myślę że 2005 w górę, 6 biegowa skrzynia ( warunek konieczny ) ! Zastanawiałem się nad alfą 159 lub mitshubishi lancerem X lub bmw serii 1 ( chyba ciężko będzie coś znaleźć w tym budżecie... ) , dobrze by było aby ten samochód miał ze 120 koni bądź więcej. Dziękuję za pomoc, pozdrawiam :)
tonyloc1
Nowicjusz

Auto: ford

16 Lis 2014, 14:22

tonyloc1 napisał(a):Zastanawiałem się nad alfą 159 lub mitshubishi lancerem X lub bmw serii 1
na serio chcesz kupić jedno z tych aut za 20k? :shock: żadnego z nich w tym budżecie nie kupisz, chyba że mówimy o złomach. Ja bym proponował Mondeo mk3, Vectrę C /Signum 2.0t, Laguna II fl
Do aut wymienionych przez Ciebie bez 28k nie podchodź :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Lis 2014, 14:28

mike1735 napisał(a): tonyloc1 napisał(a):Zastanawiałem się nad alfą 159 lub mitshubishi lancerem X lub bmw serii 1

na serio chcesz kupić jedno z tych aut za 20k? :shock: żadnego z nich w tym budżecie nie kupisz, chyba że mówimy o złomach. Ja bym proponował Mondeo mk3, Vectrę C /Signum 2.0t, Laguna II fl

Poważnie ? Widziałem wiele ofert tych samochodów i ich cena była poniżej 20k stąd moje zapytanie, dziękuję za pomoc tak czy siak. Może masz jeszcze jakieś propozycje?
tonyloc1
Nowicjusz

16 Lis 2014, 14:40

tonyloc1 napisał(a):Widziałem wiele ofert tych samochodów

Na pewno samchody to były czy skarbonki..? :naughty:
mike1735 ma całkowitą rację ,uczulając cię na "pułapki". :)
Poza tym wszystkim nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro auto ma byc jak piszesz do miasta (80%),to po jaka cholerę upierasz się na skrzyni 6-cio biegowej..? :| Jaki to ma sens? Ograniczasz sobie wybór modeli,zawężając go bez sensu.
Moim zdaniem powinieneś poszukać w hatchbacku Focusa II z 1,6 i nie kombinować. Nie piszesz nic o lpg więc Focus się sprawdzi. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

16 Lis 2014, 15:10

a czemu 6 biegów? Miałem okazje jeździć bmw 118d była tam właśnie takowa skrzynia biegów i zwyczajnie zakochałem sie w tym. Wpływa to też chyba na zużycie paliwa, znawcą nie jestem.

Edit. Cd tego focusa mk2
jaki silnik będzie najlepszy ? ( koniecznie 6 biegów - chyba że wybijecie mi je jakoś z głowy ) około 120 koni, auto będzie dla młodego ( 20 lat ) myslicie że do 20k znajdę coś sensownego z tych focusów ?
tonyloc1
Nowicjusz

16 Lis 2014, 18:28

6 biegów do miasta. Wiesz po co jest 6 bieg? Wiesz jakie rpm, jaka v jest potrzebna do 6? W jakim mieście można tak jeździć, żeby 6 była potrzebna? :) Auta które podałeś dają wg mojego uznania że masz max 20 lat i brak 20 tys :)

Weź ty się za fajnego VAGA Audi, Skoda, Seat, VW a 6 bieg to włączaj na A1, A2, A4 nie bo będziesz średnią z kilku osób co na miesiąc giną na tej krajówce zwanej autostradą.

Możesz sobie wybrać np Chevroleta Epicę jak znajdziesz, a puszczają tanio bo mało chodliwy, dopasionego VW B5 FL, końcówkę Toledo II Signo, Executive, Skodzinę Lauren i Klement, Audi A6 2004 z jakim chcesz motorem.

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł] Cena pewnie do zbicia

[link do oferty na Olx wygasł] Szału nie ma, ale może mogłoby być coś z tego

[link do oferty na Olx wygasł] przydałby się lepsze fotki, ale jak to jest 1.8 to aż dziw że Seat z wyposażeniem, Executivy miały takie
wasilmono
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Audi
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Duster 2018: w 100% zmieniony design nadwozia
    Wszystkie zewnętrzne elementy zostały przeprojektowane i zyskały bardziej wyraziste kształty, które podkreślają siłę charakteru auta. Wnętrze Nowego Dustera oferuje wyższy poziom komfortu bez kompromisów. Zdecydowanie ...

16 Lis 2014, 18:43

Nie wiem czy tak jest ale szukasz auta dla szpanu. Chcesz samochód z komputerem 6 biegów 2005+ i jeszcze do 20 tyś. Nie kupisz na pewno fajnego Audi/Bmw za tą kwotę a już tym bardziej alfy 159 i mitshubishi X. Musisz z czegoś zrezygnować bo z takimi wymaganiami będziesz bardzo długo szukał samochodu ;)
simonx10
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 17 10 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Peugeot 307 (rodzinny)
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2003

16 Lis 2014, 18:51

wasilmono przestał robić ludziom wodę z mózgu :!: nie polecając ludziom tandetnych limuzyn z beznadziejnym silnikiem (superb) i innych wynalazków typu 2.5 TDI. Zaraz zakończysz działalność na tym forum :!:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Lis 2014, 19:45

mike1735 napisał(a): tonyloc1 napisał(a):Zastanawiałem się nad alfą 159 lub mitshubishi lancerem X lub bmw serii 1

Kupi AR159 za tą cenę trupa i po miesiącu wszędzie będzie pisać i każdemu z osobna mówić jaka ta marka jest do d*** :)
j0zek

17 Lis 2014, 15:02

Nie obraź się ale raczej Tobie nie pomożemy w tym temacie,bo nie ma co się czarować a my nie jesteśmy od tego,żeby utwierdzać Cię w brnięciu w utopię czyli po prostu...nikt nie będzie cię nakłaniał w "ładowanie" się w problemy.
Jak widzisz ,większość z nas odradza ci "pójście tą drogą" ,a teraz się zastanów czy aby nie warto przemyśleć wszystko jeszcze raz i skorygować swój wybór ,otwierając się na inne powiedzmy rozsądniejsze propozycje w tej kasie. :)
Nikt tu nie chce ci źle doradzać i utwierdzać cię w fantazjach.
Co ty na to??? :D
Pamiętaj,że gadżeciarze nie wychodzą na swej pasji z ekonomicznego punktu widzenia najlepiej..! :naughty:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

17 Lis 2014, 21:52

wasilmono napisał(a):Weź ty się za fajnego VAGA Audi, Skoda, Seat, VW
Serio tu coraz niższy poziom jest, niestety.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Lis 2014, 17:41

to jakiś ograniczony funboy Audi i pewnie mówi, że jest "świetnym kierowcą" jak koleś w wiadomościach co się tłumaczył dlaczego szybko jechał w swoim Audi :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010