Auto do 20 tys zl

15 Gru 2009, 22:23

witam was serdecznie :)

chce prosci o podpowiedz ale od razu uprzedzam prosze nie byc goloslownym oraz pisac z wlasnych doswiadczen i obseracji :wink: licze wiec na krotkie uzasadnienie bo bardzo mozliwe ze wasza rada bede sie kierowal :)

poszukuje samochodu typu sedan lub hatchback rok produkcji 2002-2005 silnik benzyna przy zakupie auta w glownej mierze kieruje sie funkcjonalnoscia oraz awaryjnoscia ...

moje typy to Opel Astra oraz Skoda Fabia podam przykladowe linki :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

prosze o typy :)
piotrekpp
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

15 Gru 2009, 22:28

Ta Astra jest w dieslu - to miał być tylko przykład? Generalnie Fabia i Astra to 2 różne segmenty i Astra z pewnością będzie bardziej funkcjonalna. W Fabii unikaj silniczka 1,2 VW i 1,4 Skody.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

15 Gru 2009, 23:00

zgadza sie podalem tylko przykladowe linki :)

tak wogole mozecie polecic mi samochody typu sedan lub hatchback do 20 tys zlotych bo poki co nastawiam sie na Astre ktora wydaje sie byc calkiem fajnym autem w tym przedziale cenowym

btw slyszalem sporo negatywnych opini o nadwoziu Audi A4 oraz Passatow z lat 2000-2003 dlatego te auta wykluczam - moze ktos to potwierdzic
piotrekpp
Nowicjusz

16 Gru 2009, 00:56

piotrekpp napisał(a):btw slyszalem sporo negatywnych opini o nadwoziu Audi A4 oraz Passatow z lat 2000-2003 dlatego te auta wykluczam - moze ktos to potwierdzic
jeśli ktoś nigdy tam nic nie wymieniał, to będzie drogo :mrgreen: ale właściwości jezdne rekompensują wydane pieniążki :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Gru 2009, 06:58

Pozostań przy Astrze,bo to dobry i uzasadniony ekonomicznie wybór.
Poza tym rozglądałbym się jeszcze za Nissanem Almerą. To całkiem dobry pojazd.
Chodzi o ten model
:smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

28 Gru 2009, 23:21

hej dzieki za opinie :) juz od jakiegos czasu niezle sie glowie jakie auto wybrac ostatecznie zdecydowalem sie na Fokusa :P

jesli mozecie rzucie okiem na to ogloszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
juz prawie zdecydowalem sie na to auto tylko pytanie czy jest ono warte tej ceny ???
piotrekpp
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

29 Gru 2009, 08:44

Z Fotek raczej wiele nie wynika za to wyposażenie... Bieda aż piszczy. Widać, że auto z PL. Nie dał bym 25 tyś za tak ubogo wyposażony samochód.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

29 Gru 2009, 12:07

Fokus fajny, ale jak zależy Ci na bezawaryjności to może się nie sprawdzić, do tego gnije.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Gru 2009, 13:25

Z doświadczenia wiem że w Astrze drugiej generacji cholernie parują szyby ;) Jest za szczelna
fifi150
Nowicjusz

Auto: brak

29 Gru 2009, 13:41

patrz go dzis wstalem i jakos mi sie odkrecil ten sedan :P i bardziej sklaniam sie ku wersji hatchback :)

sporo czytalem o Fokusach z jednej strony bardziej ekonomiczny diesel z drugiej sporo drozsza bezyna ktora moi rodzice chca przerobic na gaz :/ z opini z jakimi sie spotkalem jedno i drugie rozwiazanie moze byc dos klopotliwe :P

auto mam tj moi rodzice maja zamiar kupic w styczniu :P oni sa tak na 90% zdecydowani na Fokusa ja troche sceptycznie do tego podchodze ... slyszalem sporo dobrych opini o Mazdzie 6 samochod troche drozszy ale lepiej wyglada , bezawaryjnosc na ktorej mi zalezy do tego w miare przystepne cenowo czesci :)

macie moze jeszcze jakies typy na ekonomiczny woz o 25k
piotrekpp
Nowicjusz

29 Gru 2009, 13:59

Kup Jeep-a w dieslu :mrgreen:
szerokośći
szcherokeez
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa Bemowo/Mokotów

29 Gru 2009, 14:21

Tak, na pewno się sprawdzi. :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Gru 2009, 15:35

a co powiecie o tym :D http://detox.info.pl/zoo/480/wielblad.JPG lub http://www.btinternet.com/~digital.wall ... con_01.jpg :P

moi rodzice praktycznie zdecydowani sa na Fokusa :P ale jesli mozecie podajcie jakies auta ja sie nad nimi zastanowie bo to nic mnie nie kosztuje :)
piotrekpp
Nowicjusz

29 Gru 2009, 17:00

A MOŹE RENO MODUS
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

29 Gru 2009, 20:18

Do 25k,ekonomiczny pojazd... szukałbym Ibizy z 1,9 TDi,ewentualnie Polo.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG