Auto do 20tys.

17 Sie 2012, 21:38

Witam !
Tatuś zwrócił się z prośbą, abym poradził się Was jaki samochod do 20tys wybrac :D . Chce aby mial wszystko tzn navi, automat i skóre. Jesli udaloby sie znalezc cos z 4x4 to by bylo extra. Moze byc sedan moze byc hatchback ale nie moze byc starszy niz 11 lat. Co radzicie ?
mietek1416
Nowicjusz

18 Sie 2012, 17:27

mietek1416 napisał(a):Co radzicie ?

Zmniejszyć wymagania albo zwiększyć budżet.

Nie wiem czy chciałbym mieć w 11-letnim aucie skórę... Zapewne więcej z tym problemu niż z tego pożytku, szczególnie jak ktoś wcześniej o nią niespecjalnie dbał. Ponadto po ci nawigacja, skoro map Polski do niej nie będzie? BMW wrzucając mapy do E60 w 2006 roku Europę wschodnią kończyła na Goerlitz czy Frankfurcie nad Odrą.

Ja jechałem parę razy Vectrą C 3.0 CDTI w automacie. Całkiem przyjemnie mi się tym jechało. Auto było jakoś z 2003 czy 2004 roku.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

18 Sie 2012, 19:34

Udało mi się znaleźć passata b5 fl z 2003r full opcja i naped 4x4 ale silnik 2.5TDI. NIBY bezwypadkowy z ksiazka serwisowa. Warto ? A jeśli bez tych zbednych dodatkow typu skora, navi itp to jakie auto ?
mietek1416
Nowicjusz

19 Sie 2012, 11:03

Nie warto. Awaryjny silnik w dodatku z milionowym przebiegem pewnie. Bezwypadek i książka serwisowa to typowe kłamstwo. Na allegro spokojnie kupisz uzupełnioną książke serwisową. Co do nawigacji i skóry zdagzam się z przedmówcą. Nie będziesz mieć map Polski i nie będziesz mógł jej uakyualnić, a skóra będzie pomarszczona jakby wyjęta ze śmietnika i czarna strasznie się nagrzewa w lecie.
W dodatku to Passat b5 po fl w "tedeiku" - typowe wiejskie wozidełko i przez samo to ja osobiście bym tego gó*na nie kupił :lol:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux w służbie GOPR
    Toyota Hilux pojawia się wszędzie tam, gdzie wymaga się wytrzymałości, niezawodności i uniwersalności w najtrudniejszych warunkach. Dlatego kilka lat temu do grona użytkowników Hiluxa dołączyło Górskie Ochotnicze ...