REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie.
Tak jak napisałem w tytule - poszukuję auta do 22k zł (dobrze by było, do tej ceny wliczyć instalację gazową). Nie oznacza to jednak, że muszę aż tyle wydawać i jeśli znajdę coś spełniającego warunki za np 17k zł, to bardzo chętnie na taką propozycję przystanę.
Kilka kluczowych informacji:
- Przeznaczenie: 50% miasto/50% trasa. Do pracy mam około 35km w jedną stronę, warunkiem koniecznym jest by silnik dobrze znosił instalację LPG. Koszty spalania, jakie chciałbym osiągnąć to 20-25zł/100km
- Silnik - na tę chwilę poruszam się Hondą Civic 1.5 115KM i dynamika na tym poziomie jest zadowalająca (około 10s do 100). Jest to auto dość lekkie, więc przy czymś większym 120-150KM w maksymalnie 2 litrowym silniku powinno wystarczyć.
- Typ nadwozia: Hatchback/Sedan
- Przebieg/marka/rocznik - mało istotne. Szukam auta, które po prostu spełni moje oczekiwania. Powiedzmy, że szukam czegoś od roku 2005 wzwyż.
- Zależy mi na zdrowych blachach.
Moje typy na tę chwilę:
1. Fiat Bravo 2. 1.4 TJET (140/150KM) - mój faworyt na tę chwilę. Nie wiem tylko czy w tej cenie uda się znaleźć coś wartego uwagi.
2. Opel astra H 1.8 140KM.
3. Opel Vectra C 1.8i 140KM - Tańsza opcja. Wydaje mi się, że spokojnie znalazłbym dobry egzemplarz bez konieczności wydawania całego budżetu.
Z góry dziękuję za wszelkie typy i opinie