Witam serdecznie forumowiczów! Przybywam do was z prośbą abyście mi pomogli wybrać auto na kolejne kilka lat bo moja poprzednia fura odmówiła posłuszeństwa i odjechała w siną dal.
Rocznie robię około 20kk km więc pewnie polecicie mi benzynę, ale diesel też wchodzi w grę. Auto będzie mi służyło do dojazdów do pracy (ok 15km w jedną stronę 5x w tygodniu) oraz dojazdów na uczelnie w weekendy około 40km w jedną stronę. Czasami się zdarzą dłuższe trasy, czasami krótsze. Najlepszym rozwiązaniem byłaby pewnie benzyna + LPG.
Teraz więcej szczegółów jakie mnie interesują:
Kwota max 25k
Diesel/Benzyna + LPG( w grę wchodzi montaż )
Nadwozie Najlepiej Hatchback/Sedan, ale niektóre kombi też wchodzą w grę
Musi być 5-drzwiowy
Motor Minimum 100km - 170km
Skórzana tapicerka/półskóra, navi będą dodatkowym atutemNa samym początku rozglądałem się za Audi A3, jednak pełno 2.0 TDI i wysokie ceny tego auta mnie trochę odrzucają jednak nie skreślam go na zawsze.
Jeżeli chodzi o A3 8p to wiem, że polecają 1.9 TDI jednak to tylko 105 koni i pewnie trzeba by zrobić chipa, a ceny nie są niskie w porównaniu do innych aut.
Jaki silnik benzynowy polecacie?
Później zacząłem się rozglądać za Audi A4 B6 oraz B7 jednak nowszej wersji raczej nie znajdę w tych pieniążkach. Jak narazie najbardziej jestem nastawiony na Audi A4 B6 z silnikiem 1.9 TDI lub 1.8T,2.0T.
Co powiecie o tych jednostkach?
Jakie ceny minimalne tych aut są dopuszczalne?
Oto kilka ogłoszeń, które oglądałem. Co sądzicie o nich?
[link do oferty na Allegro wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Zauważyłem przed chwilą też Forda Focusa MK2, ale nie wiem za jakimi silnikami się warto rozglądać. Mimo to z wyglądu się fajnie prezentuje.
Co powiecie o tych aukcjach?[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Może polecicie jakieś inne warte uwagi auta w tym przedziale cenowym? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam!