Samochód do ok. 10 tys. km. Głównie trasy

30 Lis 2017, 19:46

Witam, wiem że sporo tematów tutaj się kręci co do samochodów w tych kwotach ale co do moich wymagań nie znalazłem konkretnych odpowiedzi albo już temat z dawnych lat. Auto do 10 tysięcy, jeśli trzeba będzie dołożyć do czegoś lepszego nie ma problemu coś się znajdzie.

Województwo mazowieckie i północna część świętokrzyskiego. Będzie to drugi samochód, głównie potrzebny na dojazdy do pracy około 70km w jedną stronę i tak około 15-20 dni w miesiącu, więc minimum 25k rocznie będzie zrobione na samych trasach.
Do tej pory przeglądając oferty głównie oglądałem diesle proste, zazwyczaj 1.9 TDI, głównie Audi A3 8L ewentualnie Golf IV. Możecie coś polecić, doradzić, odradzić? Sedan, hatchback wchodzą w grę, wolałbym nie kupować kombi.

Rozumiem że w tych cenach nie ma co patrzeć na przebieg szczególnie w dieslach gdzie wszystkie te 15-to letnie maszyny mają w ogłoszeniach nie więcej niż 200k-250k km, więc też wdzięczny bym był za poradę na co zwracać uwagę już przy samych oględzinach auta.

Coś takiego pojawiło się w okolicy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
matys1306
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 11 2010
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.6 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

30 Lis 2017, 20:17

Passat 1.9 tdi,po lifcie w sedanie :)
Powers
Początkujący

Auto: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1.8 122KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjne crossovery Toyoty od R-SC do C-HR
    Crossover Toyoty oparty na C-HR Concept to najnowszy produkt japońskiego koncernu. Auto trafi na rynek w połowie tego roku, jednak jego historia sięga 15 lat wstecz, kiedy zadebiutował koncept R-SC. Wciąż nie wiemy, jak będzie ...