Auto do 30 tys [SUV/SEDAN]

09 Cze 2019, 14:27

musisz się na coś zdecydować czego szukasz bo sam chyba nie wiesz czego, duster, civic viii, 508, zaraz zapodasz pickupa albo dostawczaka, więc tutaj chyba jest problem
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

09 Cze 2019, 18:57

Dzięki,
twoja podpowiedź z C4 II bardzo fajna musze jechać obejrzeć + moge wyrwać nieco taniej. Przymierzam sie do diesla 1.6.
Jednak wyglądowo to bardziej mnie micro suvy przyciągają ale nie można mieć wszystkiego ;)
bapass
Nowicjusz

Zdjęcia: 8

09 Cze 2019, 19:49

Co powiecie o takim autku?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
bapass
Nowicjusz

09 Cze 2019, 20:09

Cześć,
Przejrzałem Twój wątek i myślę że Koledzy podali Ci sporo fajnych propozycji i dobrze Cię naprowadzają.

C4 z ogłoszenia chyba nie jest dla Ciebie, 92 KM i skrzynia 5 biegowa, będziesz się męczył na trasach tym autem. Pisałeś że spokojnie jeździsz i fajnie, ale zapas mocy do wyprzedzania trzeba mieć. Skrzynia 5 biegowa - to też odczujesz bardzo negatywnie, chociaż nie znam tego silnika i skrzyni i nie wiem jak jest zestopniowana. Od kiedy zacząłem jeździć autami z 6 biegiem nie wyobrażam sobie nic innego w trasę poza... automatem :naughty:
Mój faworyt dla Ciebie : C5 2,0 hdi 163 KM i automat Aisin, lub Laguna III 2,0 dci 150KM. Pozdrawiam!
mario_pil
Początkujący

Miejscowość: Wałcz
Auto: Scenic II + Carisma
Paliwo: Benzyna

09 Cze 2019, 20:12

Witam dziękuję kolejnej osobie za udzielenie się w wątku co do długości trasy to może źle napisałem kilka razy w tygodniu pokonuje dystans 50 km do pracy i 50 km z pracy nie 100 w jedną stronę.
Całą trasę pokonuje praktycznie drogą s8 ;)
Pozdrawiam.
bapass
Nowicjusz

09 Cze 2019, 20:18

Myślę, że do oceny samochodu na miejscu powinieneś korzystać z pomocy specjalisty, za +-200zł są goście, którzy się znają na rzeczy i zweryfikują dla Ciebie auto ... np. przy tej C4 nie zaznaczono opcji "bezwypadkowy", zawsze to zastanawia dlaczego.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

KWID CONCEPT - solidny i jednocześnie zabawny wygląd
    Samochód KWID CONCEPT, został zaprezentowany podczas Salonu Samochodowego w Delhi w 2014 roku. Postanowiliśmy go Wam przedstawić ponieważ jest Sympatyczny, a przy tym auto ma budzący poczucie solidności design, w połączeniu ...
    Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
    Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...

09 Cze 2019, 20:19

Również mnie to zastanawia i cena stosunkowo niska w porównaniu z rynkowymi z takim wyposazeniem.
bapass
Nowicjusz

09 Cze 2019, 21:00

bapass napisał(a):Rapid (LPG).
zważywszy na fakt, że w przypadku tego auta i zasilania gazem jesteś skazany na silnik 1.2 75 KM, to, mówiąc delikatnie, nie jest to najlepszy wybór. Lepiej w tym przypadku brać pod uwagę 1.6 TDI.

A tak z innej beczki... Hyundai Sonata/Kia Magentis (to jest to samo auto; inżynieria znaczkowa). Diesel 2.0 CRDI udany, auto proste, bardzo komfortowe.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Cze 2019, 07:26

Panowie może ktos jeszcze sie wypowie znalazłem zgodnie z poradami C4 w wersji DS4 przesyłam kilka do oceny:

i Renult Megane III widzę że mogę bez problemu w takiej cenie wyrwać:

I teraz moje pytanie na co lepiej sie nastawiać DS4 czy C4 czy meganka?
DS4 jest najlepiej doposażona (komfort bez porównana inny niż pozostałe)
Martwi mnie fakt utrzymania takiego DS4 czy będzie dużo wyższy ?
I na jaką opcje się nastawiać diesel czy szukać benzyne i gazować?
Pozdrawiam
bapass
Nowicjusz

10 Cze 2019, 11:46

Kolego, wklejasz do oceny auta bez zaznaczonej opcji "bezwypadkowy" z niskim przebiegiem, z nie wiadomo jakiego kraju ... takie auta weryfikuje się tylko i wyłącznie na miejscu, poprzedzając to wszystko weryfikacją po numerze VIN.
Jak zdobędziesz VIN to możesz spróbować tutaj sprawdzić, wypełniając formularz:
[link do bez-wypadkowe.net wygasł]
gdzie użytkownicy mają dostęp do różnych baz danych.
Bo tak to ... co chcesz, żebyśmy oceniali? Jak już wspomniałem - skup się najpierw na bezwypadkowości i pewności przebiegu.

Jako, że auta z Danii można fajnie sprawdzić w duńskich rejestrach zerknąłem co jest na rynku z Wielkopolski i Łódzkiego (bo widzę, że tam szukasz) i "niestety" jest tylko jedno z bardzo fajną historią:
Przebieg potwierdzony:
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... RH54061348
Wszystkie badania techniczne zaliczane bez żadnego problemu.
W Danii był 1 właściciel.
Auto eksportowane w całości - bezwypadkowe.
tomekdk

10 Cze 2019, 12:27

Dziękuję panie Tomku za uwagi. W sensie oceny chodziło mi bardziej o konfiguracje a nie o stan bo to wiadomo jak jest. Prosząc o opinię miałem na myśli ocenę silnika skrzyni danej konfiguracji bądź sensu zakupu np Megane III są dziwnie tanie na tle konkurencji nie wiem czemu ;).
Na razie skupiam się na wyborze kilku aut których będę poszukiwał aby trafić na dobrą okazję - zakup nie jest na już wolę znaleźć pewny egzemplarz jak pan wspominał.
No i ostateczny dylemat czy decydować sie na Diesla czy LPG bo czytam i opinie są naprawdę różne ;)/
Pana uwagi są naprawdę dla mnie cenne.
bapass
Nowicjusz

10 Cze 2019, 12:35

Renault to nie jest jakoś marka która trzyma cenę, kupisz dziś a za rok sprzedasz za 50% tego za co kupiłeś.

Kup Toyotę, Audi czy Hondę to są marki które trzymają cenę.

Jak jest dobre to kosztuje, a Renault to takie francuskie "auto dla ludu" więc co się dziwić.
andrewb25
Stały forumowicz

10 Cze 2019, 13:25

A w dzisiejszych czasach warto pchać sie w diesla Peugeotowskiego 1.6 bądź Renault 1.5 czy lepiej iść w lpg?
bapass
Nowicjusz

10 Cze 2019, 13:43

W dzisiejszych czasach to ciężko cokolwiek klientom proponować, klient sam wie przecież najlepiej, więc niech decyduje sam :lol:
Co do tego czy benzyna czy diesel, to wszystko zależy gdzie i ile jeździsz, ceny paliw są w zasadzie na jednakowym poziomie.
Twoje pytania są podobne jak w przypadku tego skeczu:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Awaryjność? w nowych benzyniakach też są dwumasowe koła, są turbiny, są wtryskiwacze, i montują już filtry cząstek stałych do benzyniaków :lol:

Obecnie panuje trend na silniki benzynowe, kiedyś było odwrotnie, za 3-4 czy 5 lat będzie jeszcze inaczej, klient będzie jeszcze bardziej upierdliwy bo będzie miał do wyboru:
diesla, benzynę, hybrydę, elektryka (a już w zasadzie ma) wtedy to będzie misz masz.
Co do diesli wcale tak źle u nas nie jest i dobre dieselki dalej znajdują klienta..ja wszystkie diesle które miałem ...sprzedałem...dalej są zapytanie na diesle, benzyniaki sobie stoją :lol: więc to co pisane na internetach to w większości propaganda. :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

10 Cze 2019, 14:48

Planuje miesieczny przebieg do 2000 km.
Wiec sie zastanawiam diesel czy lpg sie oplaci.
bapass
Nowicjusz