REKLAMA
Witam
Przez ostatnie 4 lata jezdzilem bmw e60 550i (sprzedane)
Teraz przymierzam sie do zakupy duzego auta kombi najchetniej podwyzszonego lub SUV do uzytkowania na codzien i czasem do ciągania przyczepy kempingowej. Czesto wjezdzamy jako wedkarz w nierówne tereny nad wodą, więc raczej 4x4. Najchetniej cos to dobrze pracuje na LPG, ale nie wykluczam diesla. Auto musi byc w miare dynamiczne by raczej te 180-200km miało minimum. Chetnie by auto plus przyczepka 1400 dmc zmiescila sie w 3,5T
Najlepiej by auto nie bylo jakies bardzo drogie w eklpoatacji .
Myślałem nad:
Subaru outback 3- tutaj wlasnie jest problem z silnikiem. 2,5 fajnie na gazie chodzi, ale za to jest dosc mało KM. W wersji h6 moc jest fajna ale podobno zagazowanie jest kłopoliwe i mozna wpasc w koszty z zaworami co kilkanascie tys KM
Volvo XC 70 raczej 2 generacji bo 3 za maly budzet- tutaj kompletnie nic nie wiem o silnikach, wiec jakie mozecie polecic?
Grand cherookie 2 generacji - tutaj nie jestemy pewny jak z przyczepka czy dobrze licze ze 1400 dmc mogę ciągac na zwyklym prawku B? co do silnika to 4,7 GAZ najlepiej H.O bądz ten dieaslowy z mercedesa
Które z tych trzech aut myslicie ze bedzie najlepsze i najtansze w utrzymaniu? Czy moze cos jeszcze przychodzi Wam do glowy co mogłoby byc ciekawe do 30 tys zł? (wolałbym wydac 20-25) 30 to juz taki max
Pozdrawiam
Marcin