Auto do 40 tysięcy na lata.

30 Sie 2021, 11:38

Witam serdecznie.  Tak jak w opisie poszukuję auta do 40 tysięcy złotych.  Oprócz tego chciałbym,  by było ono maksymalnie z 2016 (ewentualnie 2015) rocznika. Typ auta kompakt,  lub sedan. Przebieg najlepiej jakby nie przekraczał tych 70 tysięcy.  Czy jesteście w stanie coś polecić? Nie mam większych preferencji co do marki,  aczkolwiek chciałbym, by było to auto z niskimi kosztami utrzymania i z możliwością zainstalowania gazu. 
Ruryn
Nowicjusz

30 Sie 2021, 13:20

Fiat Tipo 1.4 95km lub 1.4t 120km. Lepszym wyborem jest ten mocniejszy, ale ma turbo, wiec twoja decyzja. Czy ma byc oszczedniej czy dynamiczniej.
Gość114260

30 Sie 2021, 13:29

Nie mam w naturze trollowania i z pełną powagą odpowiadam...

Nie wiadomo jak się do tego odnieść... sam rocznik, przebieg vs budżet już się wykluczają. Nic z segmentu C i D (bezwypadkowego) nie znajdziesz. Sedan? hehe. Żadnej preferowanej marki, żadnych wymagań odnośnie silnika ani wyposażenia?

Zalatuje przypadkiem pt "cena czyni cuda". Mniejsza o stan auta. 70 tys przebiegu to jakaś niedorzeczność sama w sobie...
Nie angażuję się w polemikę. Każdy jest inny, wszystko opiera się na kompromisach. Doradzam optymalne rozwiązania w oparciu o rzeczywistość, doświadczenie i zdrowy rozsądek.
lasagne
Początkujący

30 Sie 2021, 13:39

Ekspert ze mnie żaden, dlatego dla ciebie może to być absurdalne. W takim razie w co mogę realnie celować wedle twojej opinii?
Ruryn
Nowicjusz

30 Sie 2021, 13:48

Fiat Tipo, ktoś to zasugerował chyba w drugim poście. Nie sądze by to było zadowalające auto na lata ale to tlyko moja osobista opinia. To chyba jedna jedyna opcja.

tak długo jak nie podasz bardziej szczegółowych wymagań to jedyne co mogę poradzić to obniżenie rocznika do 2011-2012 i przeglądanie ogłoszeń w poszukiwaniu czegokolwiek co się spodoba.
Nie angażuję się w polemikę. Każdy jest inny, wszystko opiera się na kompromisach. Doradzam optymalne rozwiązania w oparciu o rzeczywistość, doświadczenie i zdrowy rozsądek.
lasagne
Początkujący

30 Sie 2021, 14:01

Z segmentu B można czegoś szukać pod takie wymogi.
Z kompaktów Astra J, może focus mk3. Jakaś benzyna 1.6. Ewentualnie z Astry 1.4T w tej cenie powinno być coś bliskiego podanym wymogom.
Możliwość zainstalowania gazu będzie.
Czy będzie bezawaryjnie tego nie obiecuję.
Cynerion
Początkujący

Prawo jazdy: 09 10 2009
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: EB 1.6 160KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Niesłyszący na drodze
    Liczba osób mających problem ze słuchem szacowana jest na 10%-15% wszystkich mieszkańców globu. W Europie problem ten dotyka około 80 mln osób. W Polsce liczba ta szacowana jest na około 1 mln. Terminem ...

30 Sie 2021, 14:14

Przy takich wymaganiach raczej nie masz za dużego pola do popisu przy wyszukiwaniu samochodu. Nie wiem w jakich warunkach będziesz jeździł ale jak w większości po mieście to takie auta mogłyby się sprawdzić jak poniżej.

Skoda Rapid lub Fabia 1.0 np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dacia Sandero Stepway np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Na ile lat ma być to auto? Dużo robisz km?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Sie 2021, 14:21

Ten Ford bardzo ciekawa oferta wezmę pod uwagę na pewno bardzo dziękuję.
Ruryn
Nowicjusz

30 Sie 2021, 14:23

W dalekie trasy nie jeżdżę, ale codziennie pokonuje 30 kilometrów w jedną stronę. Zdaję sobie sprawę, że może być problem. Obecnie posiadam auto z rocznika 09, więc kiepsko mi się widzi wydawać 40 tysięcy na auto, które będzie ledwie 2-3 lata młodsze od obecnego.
Ruryn
Nowicjusz

30 Sie 2021, 14:51

Mając auto z 2009 roku i chcąc kupić coś dużo lepszego mając 40k to moim zdaniem bez sensu.

Będziesz musiał zjechać z segmentem i wymaganiami... Co masz w tej chwili? Nie lepiej lekko podreparować, pojeździć i dozbierać więcej?
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

30 Sie 2021, 17:00

Panowie, ale wg tych wymagań z segmentu c nie ma lepszego auta niż Fiat Tipo. Zobacz sobie testy na yt, recenzje i sam zdecyduj. Auto tanie, ale pod względem cena/jakośc numer 1. Wszystkie silniki warte polecenia.
Gość114260

30 Sie 2021, 17:03

Rokiko napisał(a):Fabia 1.0 np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... DeYXN.html

patrząc na panel klimatyzacji poczułem się jak w 2000r kiedy stary cordobę 1.4 z salonu kupił (a i tak była dość biedna)
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Wrz 2021, 13:01

Fiat Grande Punto mam obecnie i nie chcę w niego już nic ładować , mam trochę lepszą sytuację finansową dlatego chciałbym zakupić coś nowego..
Ruryn
Nowicjusz

02 Wrz 2021, 13:03

Po tym co piszecie to chyba trzeba zostać przy segmencie B niestety. Nie jestem w ogóle obeznany na rynku pojazdów i lekki szok dla mnie, że nie można za tyle pieniędzy kupić czegoś porządniejszego. :)
Ruryn
Nowicjusz

02 Wrz 2021, 13:05

Jakaś opcja to jest, choć nie wiem czy dalej chcę mieć fiata,
ale bardzo dziękuję. Przejrzę sobie te autko. :)
Ruryn
Nowicjusz