Auto do 5-6 tyś dla niedoświadczonego kierowcy, kujawsko-pomorskie

06 Gru 2015, 22:02

Rozumiem brak doświadczenia,ale miałem na myśli auto średniej klasy,wielkości.W takim na pewno będziesz się lepiej czuł niż w aucie miejskim.Ja też kiedyś myślałem że małym autem się lepiej jeździ ale jak pierwszy raz wsiadłem w 125p (miałem 126) to odżyłem.Szybko się przyzwyczaiłem.Potem miałem Audi i W123.Jak tylko po mieście to miejskie jest ok ale jak nawet kilkanaście kilometrów poza miasto to coś większego.W auto za taką kasę trzeba będzie trochę włożyć.Jak nie od razu to w ciągu najbliższych miesięcy zaczną się naprawy.Ja średnio po zakupie wkładam 2 tyś.(auto do 5 tyś.) a potem na bieżąco.Jak kupisz małe i zainwestujesz 2-3 tys. kolejne, to będzie ci żal,szkoda go sprzedać po jakimś czasie gdy się okaże że jest za mały,nie wygodny.Dobrze przemyśl ,bo w każde auto w tej cenie trzeba włożyć kasę a przy sprzedaży dostaniesz parę złoty i będziesz sporo kasy w plecy. :yes:
I przede wszystkim poczytaj fora !Będziesz wiedział z jakim silnikiem szukać danego modelu.Czy jest trwały,zrywny itd.
jaroslaw76
Początkujący

Prawo jazdy: 15 05 2005
Auto: Nie mam

20 Sty 2016, 12:46

Hej.

Koniec końców, po przeszukaniu wielu ofert padło na VW Polo 1997 HB 1.4 60 km od znajomego księdza :D Na liczniku 200 tys przejechane, mechanik mówił, że stan mechaniczny jest naprawdę niezły. Oczywiście trochę kasy poszło w doszlifowanie auta tj. rdza, wymagane naprawy itp., ale udało zamknąć się ze wszystkim w 4500 zł. Wielkie dzięki za wszelkie rady!
pawelessss
Nowicjusz

Auto: Brak

20 Sty 2016, 12:59

To wstaw jakieś zdjęcia.
Powodzenia :D
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Prestiżowa nagroda "Red Dot" dla samochodu Skoda Rapid
    SKODA Rapid otrzymała prestiżową nagrodę "Red Dot" przyznaną za wzornictwo. 37 ekspertów z jury konkursu "Red Dot Design Award" przyznało jedną z bardziej pożądanych nagród modelowi Rapid. Auto wyróżniono ...