Auto do 5 tys. - Peugot 306

18 Mar 2014, 23:43

Witam. Jestem tu pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość.

Mam możliwość kupienia Peugota 306 kombi od brata z 2000r, 2 litrowy HDI. Auto ma wymienione tarcze, klocki, olej, wymieniony rozrząd (ok. 1 tyś) i zrobione zawieszenie. Autko z dopiero co wykupionym ubezpieczeniem i ważnym przeglądem i to wszystko chcę mi sprzedać za 5 tyś.

Aktualnie jeżdżę Astra Classic i wstępnie idę z nim na wymianę z dopłatą (z racji tego, że on kupił sobie auto dla siebie a ja mu się wepchałem i nie będzie miał czym jeździć przez jakiś czas, więc oddaje mu ją i dopłacam 2200 zł). Ale mniejsza o to, chodzi mi czy opłaca się je brać bo jak dla mnie wydaję się spoko auto i jak za tą cenę mi pasuję. Tylko ojciec mi radzi żebym nie kupywał i poczekał jeszcze i rozejrzał się za astrą II. Też mi się podoba ale za taką cenę i takim stanie to na pewno nie znajdę a 306 bym mógł sobie spokojnie z rok czasu śmigać i odłożyć by kiedyś kupić coś lepszego.

Liczę na wasze opinie Pzdr ;)
siwy146
Obserwowany

Auto: Astra Classic

18 Mar 2014, 23:56

jak auto jest pewne to spokojnie możesz brać bo to udany model
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Mar 2014, 00:07

Na Astre G to z ~8k trzeba szykować. Ja bym brał Puga.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Mar 2014, 07:04

Jak masz pewnego to bierz Peugeota.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Amarok 4MOTION
    Amarok jest najmłodszym modelem marki Volkswagen Samochody Użytkowe. Jego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku w Argentynie, od maja 2012 roku samochód powstaje także w fabryce Volkswagena w Hanowerze. Dla Amaroka ...