Auto do 5000 - 7000 zł

07 Cze 2018, 21:54

Nadszedł czas na kupno pierwszego auta. Budżet skromny (górny próg nieprzekraczalny), ale wymagania też nie kosmiczne. Jest to kwota jaką mogę przeznaczyć na same auto, bez wliczania kosztów OC, bardzo drobnych napraw itp.

Przechodząc do konkretów. Interesuje mnie samochód:
- benzyna + gaz
- niskie spalanie
- popularny, z wysoką dostępnością tanich części
- dobrze by było aby znany był z "niezawodności" (cokolwiek by to znaczyło w przypadku aut w tym budżecie)
- fantastycznie by było, jeżeli auto posiadałoby klimatyzację
- im mniejszy, tym lepszy, ze względu na miejsca parkingowe

Oszacowałem, że rocznie robiłbym około 18 - 20 tysięcy kilometrów. Głównie dojazd do pracy (duże miasto) - około 12 km w jedną stronę i 1-2 razy w miesiącu dalszy wyjazd 350 - 550 km w jedną stronę.

Nie zależy mi na wyglądzie (ale dobrze by było, by auto nie było pordzewiałe). Jednym z ważniejszych czynników jest to, aby możliwie mało spalał.

Lokalizacja: Biała Podlaska +/ 200 km, więc w grę wchodzi również Warszawa i okolice.

Dzięki za pomoc!
AdBloczek
Obserwowany

Auto: Nie mam

07 Cze 2018, 22:18

[link do oferty na Olx wygasł] - obejrzałbym w pierwszej kolejności.
[link do oferty na Olx wygasł] - silnik swoje lubi wypić ale na gazie będzie oszczędny do tego sporo wymienionych części oraz przegląd i opłaty do przyszłego roku.
[link do oferty na Olx wygasł] - silnik jak wyżej ale za to świeży gaz.
[link do oferty na Olx wygasł] - 6lat w jednych rękach tylko nie wiem jak u Ciebie z automatem..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

OffRoad Show Poland 2017
    Już po raz VI w Warszawie odbył się OffRoad Show Poland. Zwiedzający mogli oglądać najnowsze modele aut z segmentu 4x4, samochody przygotowane do turystyki oraz do sportu, quady, motocykle, kampery oraz zapoznać się z bogatą ...