Auto do 50k

25 Sie 2020, 12:51

Witam, poszukuje auta do 50k. Benzyna, na krótkie trasy i tani w eksploatacji. Zaznacze, że nie znam sie na motoryzacji tym bardziej na silnikach, które są polecane. Dlatego własnie taki temat.
Moje typy to:
Astra V 1,4 125km
HYUNDAI I30 1.4 CLASSIC 100km
KIA Ceed 1,4 100 km
Volkswagen Golf 1.4 TSI 125 KM
Nie ukrywam, że jestem troche napalony na astre. Mega mi sie podoba
unnameduser
Obserwowany

25 Sie 2020, 14:12

unnameduser napisał(a):Nie ukrywam, że jestem troche napalony na astre. Mega mi sie podoba
Jak chcesz na krótkie trasy i bezproblemowy silnik w Astrze to lepiej wybrać 1.4 100KM ten który podałeś to 1.4 Turbo DIT miał dwie wersje mocy 125KM i 150KM i jest z bezpośrednim wtryskiem paliwa (ta odmiana potrafiła generować sporo komunikatów o błędach).

Silniki TSI sobie odpuść choć tu już byś kupił pewnie auto po 2016 roku. Ja bym jeszcze skłonił się w stronę Hyundaia o którym wspomniałeś.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Sie 2020, 15:04

Czyli jeżeli astra to 1,4 bez turbo. Nie będzie za słaba?
A np coś większego:
https://www.dasweltauto.pl/pol/pl/samochody-uzywane/skoda+octavia+falenty-janki+limuzyna+benzyna+UE9MMjIwNTAxMjMyMjQ=/

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
unnameduser
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprawność kierowcy - co o niej decyduje?
    Statystyki wypadków bezlitośnie pokazują konsekwencje ludzkich błędów. Budowane z myślą o ochronie kierowców pojazdy, a nawet specjalnie projektowane drogi, które mają wybaczać uczestnikom ruchu ...