Samochód za 150k dla osoby wysokiej.

24 Sie 2020, 13:29

Witam wszystkich, Przeglądałem chwile forum ale nigdzie nie znalazłem podobnego zapytania więc kieruję się bezpośrednio do was, szukam auta dla siebie (99% będzie to leasing) szukam czegoś w czym wygodnie będzie mi się poruszał, mam 195 cm wzrostu i prowadzenie większości aut w moim życiu nie należało do najprzyjemniejszych własnie z tego powodu szukam inspiracji, by może zawęzić nieco szukanie upragnionego samochodu. Od zawsze miałem smaka na audi ale rozważę wszystkie opcje, jak ktoś znajdzie chwilę to zapraszam do dyskusji.
Getsome
Nowicjusz

24 Sie 2020, 14:19

Musisz celować w segment D samochodów bo tam już powinno Ci wystarczyć przestrzeni zarówno na nogi jak i wyżej powinno być wygodnie. Tu musisz zwracać uwagę na to żeby fotel miał regulację również w pionie co dla ciebie będzie ważne.

Napisz może coś więcej o tym co ci się podoba np. jakie nadwozie, ile drzwi, czy jeździsz typowo po mieście itp. Będzie łatwiej dobrać coś pod Ciebie. Masz już nie małą sumę do wydania więc na pewno coś się uda zaproponować takiego z czego powinieneś być zadowolony :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Sie 2020, 14:32

To spieszę z odpowiedzą, nie szukam rodzinnego auta (preferuje 5-cio drzwiowe ale nie pogardzę trzy drzwiowym), bardziej przemawiają do mnie sedany niż kombi, auta szukam bardziej to jazdy po mieście + kilka dłuższych tras w roku. Głównie myślałem o Audi A3/A4, Focusie ST, ale bez jazdy próbnej tak czy siak ciężko stwierdzić czy wielkościowo mi odpowiadają. Nie zależny mi specjalnie na niskim spalaniu, bardziej stawiałbym na bezawaryjność, wygodę i niezaprzeczalnie musi cieszyć moje oko ;).
Getsome
Nowicjusz

25 Sie 2020, 21:41

Sprawdź Volvo S60 może Ci spasuje
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - ponad 2500 bieżących udoskonaleń
    Od premiery w roku 2006, dotychczasowa generacja LS przeszła ponad 2500 bieżących udoskonaleń, zaś najnowszy LS dodaje do tego kolejne 3000 zmian, a wśród nowych elementów oraz innowacji technicznych znalazły ...