Auto do 5k dla mlodej osoby

15 Sty 2011, 11:34

witam

tak więc szukam autka dla siebie, młodej osoby, będzie to moj pierwszy samochod i chciałbym na niego wydać nie wiecej niż 5k tak więc dobrze jakby był juz zarejestrowany w kraju.
szukam czegoś z sportowym pazurkiem, musi być to auto dynamiczne z małym aczkolwiek mocnym (stosunkowo) silnikiem do max poj 1,6.
poki co wynalazłem seicento sporting z swapem na 1.2 90km
myślałem też nad roverem 200/214 1.4 105km
civic raczej odpada, za duzo tego jest na drogach
generalnie ma to być auto nie duże
w przyszłym tyg chce isc zobaczyć tego fiata, poki co najbardziej jestem na niego wlasnie nastawiony ale chetnie przeczytam opinie innych :)
pozdr
tomeszek
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

15 Sty 2011, 12:08

Jak Ci życie niemiłe to bierz tego sportinga, do setki będzie naprawdę ładnie latał.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Sty 2011, 12:13

mógłbyś rozszerzyć myśl ?? czytałem o swapach w sc ze o ile dobrze zrobiony to nie będzie problemów
tomeszek
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

15 Sty 2011, 14:32

Dokładnie,jeśli wszystko będzie ok to bierz tego Seja,będzie to miało kopa napewno.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Sty 2011, 15:26

A może peugeot 106. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

15 Sty 2011, 15:49

Może spróbuj poszukać Suzuki Swifta 1.3 Gti
dzedzej
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczny samochód – to może się opłacić
    Chociaż zanieczyszczenie środowiska to problem, z którym borykamy się już od lat, obecnie coraz więcej ludzi, firm i władz publicznych stara się coś z tym zrobić. Świadomość ekologiczna rośnie, a to jeden z głównych ...

15 Sty 2011, 16:06

A ja bym zaproponował mitsubishi colta z silnikiem 1.5 lub 1.3. Bardzo zwinne i wytrzymałe autka. Ten jest dość ładny i ma jeszcze klime [link do oferty na Allegro wygasł] . Co do przebiegu to ja miałem colta poprzedniej generacji czyli c50 który miał licznikowo 224 tyś. a w realu coś pewnie koło 300-350 tyś. i chodził jak marzenie. Mimo że miał 19 lat i był trochę poobijany to rdza go nie brała. W dwie osoby z sporym bagażem 1.3 l bez problemu rozpędzała się do 160 km/h i mimo prędkości bardzo fajnie się prowadziło auto.
zenek1988
Początkujący

Miejscowość: Zendek
Prawo jazdy: 08 06 2006
Auto: seat ibiza 6l1
Silnik: 1.2 69 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008