Auto do 6-7tys

05 Maj 2013, 17:20

Witam, planuje zakup samochodu tak jak w temacie do 6-7tys (niewiele ale jak dla młodej osoby to i tak dużo).
Jestem młody więc w grę wchodzi raczej coupe - nie jest mi potrzebne duże auto, tylko dobrze wyglądające i sprawiające choć trochę frajdy z jazdy. Auto chce z LPG gdyż koszty eksploatacji wchodzą w grę bo nie pracuje na stałe (ostatni rok nauki), mało awaryjne i względnie wygodne dla 2 czasem 3 osób razem z kierowcą, mile widziana klimatyzacja. Modele które na ten czas wpadły mi w oko to:
- BMW E36 coupe ( tylko nie wiem z jakim silnikiem żeby w miarę jechało i nie zeżarło mnie)
- Mitsubishi Eclipse II (wiem ciężko w tej kwocie coś znaleźć ale od zawsze mi się podobało)
- Fiat Coupe (całkiem ładnie się prezentuje ale nie wiele wiem o tym aucie).
W grę nie wchodzą golfy (z tego względu że nie podoba mi się wcale i jest tego pełno), wszystkie małe auta bez widocznej tylnej klapy bagażnika (tak jak to jest w sedanie) lub chociaż delikatnej.

Wiem mam spore wymagania jak do kwoty którą dysponuję ale mam nadzieję że uda mi się coś ciekawego znaleźć. Proszę o sensowne odpowiedzi - za i przeciw danemu samochodowi, jego wady i zalety.

Z góry za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję.
Niuniek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 02 2013
Auto: jak na razie brak

06 Maj 2013, 02:19

Niuniek napisał(a):- BMW E36 coupe ( tylko nie wiem z jakim silnikiem żeby w miarę jechało i nie zeżarło mnie)

A co to znaczy? Ile mógłbyś płacić za 100 km? W złotówkach. Wiem że jak najmniej ale dokładniej. A np. sedan odpada?
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

06 Maj 2013, 07:28

A ja bym sobie odpuścił wszystkie te co podałeś i zainteresował sie czymś takim [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Maj 2013, 20:16

Spalanie to tak w trasie do max 9/9,5 ,miasto do max 11 a jeśli chodzi o sedana to ewentualnie choć wolałbym coupe. Jeśli chodzi o megankę to jakoś mnie nie przekonuje, sąsiad ma 2 (jedna z 94 kupiona z polskiego salonu i 01 z niemiec) i obie maja co chwile jakiś problem, i nie przekonuje mnie stylistyka ani dźwięk silnika :(
Niuniek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 02 2013
Auto: jak na razie brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BYD e6 - elektryczny samochód o dużym zasięgu
    Pierwsza w Polsce prezentacja w pełni elektrycznego samochodu BYD e6 odbyła się w dniach 9 – 10 lipca w czasie konferencji "2012 International Symposium on Electric Vehicles – Triple Helix Activity Research; Energy-Technology; ...