REKLAMA
Witam, planuje zakup samochodu tak jak w temacie do 6-7tys (niewiele ale jak dla młodej osoby to i tak dużo).
Jestem młody więc w grę wchodzi raczej coupe - nie jest mi potrzebne duże auto, tylko dobrze wyglądające i sprawiające choć trochę frajdy z jazdy. Auto chce z LPG gdyż koszty eksploatacji wchodzą w grę bo nie pracuje na stałe (ostatni rok nauki), mało awaryjne i względnie wygodne dla 2 czasem 3 osób razem z kierowcą, mile widziana klimatyzacja. Modele które na ten czas wpadły mi w oko to:
- BMW E36 coupe ( tylko nie wiem z jakim silnikiem żeby w miarę jechało i nie zeżarło mnie)
- Mitsubishi Eclipse II (wiem ciężko w tej kwocie coś znaleźć ale od zawsze mi się podobało)
- Fiat Coupe (całkiem ładnie się prezentuje ale nie wiele wiem o tym aucie).
W grę nie wchodzą golfy (z tego względu że nie podoba mi się wcale i jest tego pełno), wszystkie małe auta bez widocznej tylnej klapy bagażnika (tak jak to jest w sedanie) lub chociaż delikatnej.
Wiem mam spore wymagania jak do kwoty którą dysponuję ale mam nadzieję że uda mi się coś ciekawego znaleźć. Proszę o sensowne odpowiedzi - za i przeciw danemu samochodowi, jego wady i zalety.
Z góry za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję.