REKLAMA
Witam. Po czytaniu większości tematów podobnych do założonego przeze mnie postanowiłem się zarejestrować i samemu poprosić Was o pomoc.
Do wydania mieć będę około 7 tysięcy. Jednak jest to kwota maksymalna, więc miło by było jakbym znalazł coś tańszego i zostawił trochę gotówki na ewentualne dopieszczenie samochodu.
Czego szukam? Czego oczekuję od samochodu?
Z racji mojej sytuacji (kokosów nie zarabiam, daleko od rodziny(trza radzić sobie samemu)) przede wszystkim chciałbym nie wydawać połowy wypłaty na zalanie, więc przede wszystkim oszczędność. Poruszyłem temat 'daleko od rodziny'. Co za tym idzie, chciałbym również przynajmniej dwa razy w miesiącu wyruszyć autem w spokojną daleką drogę i nie martwić się, że mogę nie dojechać. Nie chcę formuły 1, jednak troszkę dynamiki mógłby mieć.
Z Waszych wcześniejszych odpowiedzi wybrałem dwa modele.
Fiat Bravo/a z lpg, bądź Lanos również z lpg. A co poza nimi? Chodzi oczywiście o "pewny samochód", który bezpiecznie i tanio będzie mnie wozić przez mam nadzieję długi czas. Oczywiście eksploatowany najczęściej będzie na odcinkach +/- 5 km. Tyle mam do roboty. Mam nadzieję, że mi jakoś doradzicie, bo niestety ale czas mnie goni a dłużej taksówką jeździć do pracy przez kiepskie połączenia komunikacji nie mam zamiaru.