Auto do 8500

04 Lip 2013, 23:37

Witam!
Szukam swojego pierwszego własnego samochodu do 8500-9000 zł. Interesują mnie samochody typu hatchback tylko 4/5 drzwi, najlepiej w dieslu, takie, które będą tanie w użytkowaniu. Zastanawiałem się nad Fordem Focusem, WV Polo, Renault Megane, Renaul Laguna, ale jak znajdą się jakieś inne to będzie fajnie. Dałoby radę znaleźć coś na kilka lat? :)
Blaze0904
Nowicjusz

Auto: Nie mam

05 Lip 2013, 07:34

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Lip 2013, 08:40

Wg mnie, w tej cenie można znaleźć bardzo dużo fajnych aut, więc to bardziej będzie się wygląd liczył :D .

Toyota Avensis I / Mazda 626 IV lub V - są to auta japońskie, jeszcze z tych tkzw. niezniszczalnych, jeżeli chcesz kupić najlepiej byłoby się zorientować jak wygląda dostępność części i jak daleko masz do najbliższego serwisu (tak na wszelki wypadek :oops: )

Volkswagen Golf IV - dostaniesz to auto spokojnie z pełnym wyposażeniem i max 200 tys na liczniku (nawet dużo mniej, ale w tym wypadku lepiej zawyżyć ^^), auto z drzwiami 4/5 jest bardzo komfortowe, jak na te cenę ma dosyć niskie spalanie i tanie części, jeśli dobrze o nie dbasz nie zepsuje się szybko (zresztą jak każde auto :P )

Audi A3 bym raczej nie szukał, w tej cenie będą na pewno zjechane na maxa ;P

Opel Vectra B - za tę kasę, można dostać dobrze wyposażoną wersję opla, którego fani VW i BMW nienawidzą, nie wiem dlaczego, ale zawsze go odradzają. Jeśli zdecydujesz się właśnie na Vectrę B to szukaj jej w wersji FL, która była produkowana od roku 1999, wtedy też ocynkowano blachę, przez co jest mniej podatna na korozję. Jeśli auto nie było puknięte to najprawdopodobniej nie znajdziesz nawet śladów korozji.

Focus za tę kasę, pewnie będzie już dosyć mocno zardzewiały ^^...
Dragomint
Nowicjusz

Auto: Opel Astra II
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

05 Lip 2013, 11:41

A ja nie polecam Golfa 4 za te pieniądze. Bedzie to zajechany szrot z niemiec. I napewno nie będzie miał poniżej 300000 na liczniku.
Co do Vectry nie słyszałem że miała ocynk.
Ja polecam Corollę E11-brzydka ale bezawaryjna oraz Astrę 2 (miała ocynk ale lubi gnić)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lip 2013, 11:49

Polecam takiego roverka:

Dobrze wyposażony. Ryzyko, że był kombinowany jest znacznie mniejsze niż w przypadku popularnych marek.
Tani w utrzymaniu z prostym jak budowa cepa dieslem dającym względnie dobre osiągi przy bardzo małym apetycie na paliwo.
Co najważniejsze bardzo tani w zakupie i świeży rocznikowo.
Dodatkowo nie zginiesz w tłumie golfów czy a3
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

05 Lip 2013, 12:15

A co powiecie na Rover'a 200? Dobry wybór?
Blaze0904
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    VII edycja Summer Cars Party 2013
    7-8 września odbędzie się kolejna siódma już edycja największego show motoryzacyjno- muzycznego w Polsce. Niesamowita liczba fanów SCP, która w 2012 roku sparaliżowała na wiele godzin ruch w Katowicach ...

05 Lip 2013, 12:19

Blachy cynkowane wiec zle nie powinno byc tylko jakis 2002 + za te pieniadze
Tylko czesci chyba drogie troszeczke i co tam jeszcze to nie wiem ,ale wyposazenie auta tez nie bylo za bogate
ale bądź co bądź jak to sie mowi z rowerkiem towarzyszy ci szczescie 2 razy jak go kupujesz i jak sprzedajesz :)
Wiecej musi ci powiedziec ktos kto sie zna i mial z autem do czynienia
tylko nie wiem czy jest sens jak masz dosc sporo kasy kupowac roverka niby nie ma ich tak duzo ale pewnie są lepsze opcje z taką gotówką
mops
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 07 1995
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1996

05 Lip 2013, 13:38

mops napisał(a):Tylko czesci chyba drogie troszeczke i co tam jeszcze to nie wiem ,ale wyposazenie auta tez nie bylo za bogate
ale bądź co bądź jak to sie mowi z rowerkiem towarzyszy ci szczescie 2 razy jak go kupujesz i jak sprzedajesz :)
Wiecej musi ci powiedziec ktos kto sie zna i mial z autem do czynienia

Skoro nie wiesz to nie pisz głupot.
Części tanie, żeby nie napisać bardzo tanie. Pisze to jako były uzytkownik dwóch roverków. Wyposażenie jak to w samochodzie klasy średniej o klime i podstawową elektryke nie trudno, jest w prawie każdym roverze 25/45
Jeżeli lubisz bardziej sportowy wygląd samochodu to warto też rozważyć kupno MG to taki usportowiony rover:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

05 Lip 2013, 13:59

OK to będę wybierał pomiędzy Roverami 45/200 a MG ZR :D ale raczej zdecyduje się na coś z Roverów chociaż MG ZR też bardzo mi się podoba :D Dzięki za pomoc!
Blaze0904
Nowicjusz