Auto do 8tyś

21 Kwi 2009, 11:46

Witam
Mam problem z wyborem samochody do 8 tyś zł :?
Wiem że chce auto 4 drzwiowe, nie małe ale tez nie potwor jak mercedesy, żeby nie paliło powyżej 10 litrów w cyklu miejskim i mało awaryjne gdyż nie będzie mnie stać aby co miesiąc ładować w niego 200zł w części i nie mieć czym jeździć. BMW mi się bardzo podobają, wszystko pięknie tylko ich spalanie :? O oplach też słyszałem ze problem jest kiepska blacharka, a fordów to mówią aby w ogóle na nie nie patrzeć. Kombi odpada odrazu jakby ktoś pytał :D

Samochody nad którymi się zastanawiam to
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] - tutaj interesuje mnie ile by to autko paliło jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z nim
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z góry dziękuję za pomoc i liczę tez na jakieś sugestie z waszej strony.
Pozdrawiam

edit:
lub
Co o nich myślicie?
Ostatnio edytowany przez krzszt, 21 Kwi 2009, 18:22, edytowano w sumie 1 raz
krzszt
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

21 Kwi 2009, 13:54

Auta jakie bierzesz pod uwagę na pewno palę powyżej 10l w mieście...Musisz zejśc z gabarytów auta to wtedy się zmieścisz w spalaniu.
Jak chcesz niestare auto to poszukaj w e francuzach,a jak starsze to w japońcach.Polecam Almerę. Auta typu Audi 100,za 8k...to będą auta z ogromnym przebiegiem.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Kwi 2009, 14:12

tak jak mówił przedmówca wszystkie te auta będą palić grubo ponad 10l na mieście, poszkaj sobie może 3 drzwiowej hondy civic 6 generacji
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

21 Kwi 2009, 14:15

4/5 drzwi to mus gdyż będzie to rodzinny samochód
krzszt
Nowicjusz

21 Kwi 2009, 14:43

napewno nie kupuj sieny, miałem ten samochód dwa lata i to był wtedy 7 latek ale mimo tego często bywałem z nią u mechanika fakt że mialem silnik 1.2l
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń

21 Kwi 2009, 23:45

Przeglądałem znów allegro i znalazłem to oto autko
Niby mało pali, jest wystarczająco duże i nawet ładnie wygląda, ale jak wspominałem wcześniej nie mam żadnego doświadczenia z samochodami i chciałbym przeczytać wasze opinie na temat tego autka, głównie chodzi mi o awaryjność i ceny części.
Pozdrawiam
krzszt
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Najszybsza taksówka w Pradze - Skoda Fabia R5
    Zespół ŠKODA Motorsport uczcił najbardziej udany sezon w swojej historii w spektakularnym stylu. Tuż przed Świętami Bożego Narodzienia fabryczny kierowca ŠKODY Jan Kopecký, sprezentował przypadkowym ...

22 Kwi 2009, 08:09

Civic jest OK. Trzeba patrzeć czy nie jest składany z trzech i jaki stan techniczny. Jeśli wszystko w porządku to posłuży.
Osobiście patrzyłbym za Laguną I. Auto większe i cieszy się dobrą opinią.
Szukając oszczędności można popatrzyć na auta zagazowane. Dobrze działają z gazem Astra czy Lanos. Fakt blacha kiepskawa, ale jak auto bite ( a w tych rocznikach niebite to rzadkość) to każde zacznie rudzieć. Poza tym blachą się nie jeździ, a mechanicznie Astra i Lanos to dość porządne jednostki z tanimi podzespołami.
Joter
Aktywny

22 Kwi 2009, 22:38

Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć na temat ostatniego auta które podałem? Gdyż ja nie spekuluje a naprawdę myśle czy nie iść w przyszłym tygodniu do tego komisu go nie oglądać i kupić, ale jeżeli Wy stwierdzicie ze w civica nie opłaca się pchać to nie ma sensu abym niepotrzebnie tylko czas marnował i szukał jeszcze kogoś kto pomoże w oględzinach wstępnych :mrgreen:
krzszt
Nowicjusz

23 Kwi 2009, 07:03

Ciekawe jaki jest przebieg tego auta?
artur73
Awatar użytkownika

23 Kwi 2009, 08:54

artur73 napisał(a):Ciekawe jaki jest przebieg tego auta?

Przebieg nie ma znaczenia a stan techniczny moim zdaniem, bo z przebiegiem wiadomo jak jest, kręcone na szeroką skale :mrgreen:
krzszt
Nowicjusz

23 Kwi 2009, 12:02

prazebieg to tak naprawde jest jedna wielka niewiadoma.liczy sie stan samochodu a nie przebieg.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

23 Kwi 2009, 12:46

Ciekawe jak właściciel zaśpiewa tobie,że auto ma 400 tys.przebiegu czy też będziesz twierdził,że stan jest ważny a nie przebieg... :roll:
artur73
Awatar użytkownika

23 Kwi 2009, 15:49

A co myślicie o Mazdzie 323f II generacji? Można znaleźć bez problemu w tej cenie.
Tylko jak jest z częściami do tego auta?
I jak działa auto na gazie? (nie ma żadnych problemów? )
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie

23 Kwi 2009, 17:59

Części w rozsądnych cenach. Zapełniły się ulice tymi autami nieprzypadkowo. auto lubi paliwo więc jak ktos ma ciężka nogę na pewno odczuje. Na gazie jeździ.
Joter
Aktywny

23 Kwi 2009, 19:02

Mam rozumieć że do ekonomicznych aut nie należy?
Czy auto warto kupić jako pierwsze? (18lat)
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie