Jaki van do 15000 ?

05 Maj 2009, 21:58

Szukam jakiegoś vana, takiego abym mogł od czasu do czasu przewieźć jakieś graty ale zazwyczaj żeby powozi rodzinke plus walizki itd. Generlanie bedzie używany do jeżdzenia w dosyć dalekie trasy tak około 1000 km w jedną stronę. Dlatego preferuje diesla! Zawsze to taniej na dłuższe dystanse.
Zastanawiałem sie nad czymś z 3ki Sharan/Galaxy/Alhambra, Kia Pregio, Nissan Vannete, może jakiś VW t4, Ford TR 100, Mercedes Vito. Nie mam pojęcia co miałbym wybrać.
Na zakupy mam zamiar wybrać sie do Niemiec.
Czekam na pomoc!!!!!
miszizaki
Nowicjusz

Miejscowość: wro

05 Maj 2009, 22:03

Mój tato ma VW Sharan'a 2001r. 1,9 TDi i powiem że jest to świetne autko, bardzo mało awaryjne, i pali też nie dużo, a za te pieniądze można kupić już takiego dosyć dobrze wyposażonego (obracane przednie fotele, klimatyzacja itp.. ) Ja jak najbardziej polecam to autko :)
P0p3K
Nowicjusz

Miejscowość: Kozielno

06 Maj 2009, 12:57

Zależy ile tej rodzinki. Jesli 7 osób to takim Sharanie zostanie niewiele miejsca na bagaże. Jesli mniej to pytanie czy kupować większe auto Vito lub T4 (w tych pieniądzach mocno wyeksploatowane) i pchanie się w koszty
Joter
Aktywny

06 Maj 2009, 23:23

Zazwyczj bedzie jeżdzić maksimum 5 osób więc w tym sensie taki Ford Galaxy jest ok. Ale mi zależy na przestrzeni, im więcej tym lepiej :)
No ale najważniejsze to co najlepiej wybrać.....
miszizaki
Nowicjusz

Miejscowość: wro