REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
rarytas22 napisał(a):Nie zaprzeczam ale sam juz wiem ze w passacie jest sporo rzeczy ktore w zadnym stopniu nie wplywaja na bezpieczeństwo jazdy a mnie doprowadzaly to flustracji ^^
Woda w tym aucie to prawdziwe przekleństwo, sam siedzialem 3 dni na działce i wszystko uszczelnialem, potem stuki pod deska rozdzielcza, w prawie kazdym passku z tego co czytałem na ich forum ze "luzuje" sie coś przy podszybiu od wewnątrz i przy skrecaniu jest odgłos jakby ciągle sie tam cos ruszalo i "latalo" (uwierzcie mi bardzo denerwujące) a nie warto tego robic bo żeby sie tam dostac trzeba wszystko zdemontować, od kanału tylnego tam gdzie popielniczka z tylu po wszystkie elwmwnty deski rozdzielczej.
Kolejna sprawa to poduszka pod, amortyzatorem ( gość na stacji nazwal to poduszka mcpersona, ale mi sie wydaje ze w tym modelu nie ma takiej poduszki) nie wpływa na bezpieczeństwo a tak stuka ze cale zawieszenie zaczalem wymieniać zeby te dzwieki wyeliminować.
Tylko tyle zdążyłem zaobserwować przez rok uŻytkowania, chyba ze trafilem na ferelny model ale woda w aucie i stuki pod deska to wady fabryczne tych modeli, a z woda naprawde robi sie niekiedy nieciekawie, u mnie akumulator stal w 1/3 wysokości w wwodzie