Auto do miasta do 9.000 tyś.

31 Mar 2016, 14:39

Cześć Wszystkim,

To będzie moje pierwsze auto. Nie mam dużych wymagań - stawiam bardziej na praktyczność, małą awaryjność i funkcjonalność.

Budżet: 9.000 PLN

Rejon: Łódź (woj. łódzkie)

Użytkowanie: Miasto (dojazdy do pracy + jazda po mieście) + dwa razy w roku wyjazd wakacyjny (ok. 400 km w jedną stronę - morze/góry)

Własne potrzeby: przede wszystkim mała awaryjność i dostępność części; przy awarii bezproblemowe znalezienie warsztatu, który podoła zadaniu; wyposażenie - klima będzie dla mnie luksusem - nie mam dużych wymagań; kolor praktycznie wszystkie wyłączając: róż, żółty

Moje typy to:

Toyota Corolla E11

Ford Focus MK1

Ford Focus MK1 Kombi

Mitsubishi Space Star

Mazda 323f 2003

Seat Toledo / Cordoba

Fiat Stilo

Nissan Almera / Primera

Citroen Xsara

Powyższe to tylko moje typy, jeśli jest jakaś inna marka godna polecenia to proszę proponować.

Podsumowując potrzebuję auta do jazdy po mieście i na wypady wakacyjne (krajowe) (2 x w roku). Potrzebuję auta do poruszania się, które będzie w razie czego do szybkiej bezproblemowej naprawy. Jeśli chodzi o wielkość to powiedzmy, że kieruję się przede wszystkim tym żeby zmieścił się do bagażnika wózek dziecięcy, a wyższym standardem będzie klimatyzacja (chociaż nie jest niezbędna).

Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi (np. ogłoszenia z portali) i wskazówki.

To co na tę chwilę znalazłem:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

Z góry dzięki!

Pozdrawiam
Dusty6
Nowicjusz

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 11 02 2002
Auto: SKODA OCTAVIA
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

31 Mar 2016, 21:06

Czy może mi ktoś pomóc?
Dusty6
Nowicjusz

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 11 02 2002
Auto: SKODA OCTAVIA
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla WRC (1997–1999)
    Pierwsza połowa lat 90. na rajdowych trasach należała do modelu Celica GT-Four. Pierwsza Celica z napędem na wszystkie koła dowiodła swych zalet jako świetny samochód wyczynowy, zdobywając tytuł mistrza kierowców ...