Auto doo 25 tys

26 Sie 2017, 16:52

Witam stoje przed ciezkim wyborem kupna mojego 1 auta. Nie mam jeszcze co prawda wybranej konkretnej marki. Luzno sprawdzam oferty ale w sumie sam niewiem co wybrac patrzyłem i Seaty I VW i inne. MIanowicie chodzi mi raczej o jakies kompaktowe autko raczej hatchback chodz sedan tez moglby byc ale niezbyt wielkich gabarytow a takiego ciezej znalezc. Dodadtkowym problemem jest to ze chciałbym w tym autku zamontowac gaz a to juz ogranicza mi game silnikow tylko do 1.6 a szczerze powiedziawszy wolalbym cos z 1.8 tyle ze w tych nowych siilnikach wiadomo jak jest. Na to wyglada ze pozostaje mi tylko szukanie w tym mniejszym silniku. A wy macie jakies propozycje fajnego autka spelniajacego moje kryteria bo ja troche zastanawialem se tez nad Civicem ale jego do tej ceny nie kupie dlatego musze szukac czegos innego
Kamil699
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 07 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Skoda Felicja
Silnik: 1.3 68 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

26 Sie 2017, 18:33

Jeśli uzbroisz się w cierpliwość to kupisz civica w tej kasie.
Oprócz tego popatrz na astrę h, focusa mk2 fl. Ciekawą opcją będzie też fiat bravo lub lancia delta z silnikiem 1.4 t-jet. Technicznie te auta są identyczne, mają tylko inaczej wygięta blachę, Przy górnej granicy budżetu rozglądałbym się za megane III.
Jeśli może być mały sedan to masz civica, corollę i volvo s40 (technicznie focus mk2).

IMO jeśli hatchback to jako faworyt megane, później bravo/delta. Jeśli sedan to volvo.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Toyota Tundra i Sequoia TRD Sport oraz RAV4 Adventure
    Na targach w Chicago Toyota zaprezentowała swoją ofertę dla rodzin lubiących aktywnie spędzać czas. Pick-up Tundra i pełnowymiarowy SUV Sequoia otrzymały pakiet TRD Sport. Nową wersję o nazwie Adventure otrzymał także RAV4. ...