Dzień dobry,
aktualnie mam w posiadaniu samochód Volvo S40 2005r 2.0d.
Po kilku latach myślę nad zmianą na nowszy, lepszy samochód
![Wink ;)]()
Jeżdżę 60% miasto/40% trasy, rocznie ok 15/20k km. W grę wchodzi tylko Benzyna/Benzyna+ LPG. Fajnie gdyby silnik byłby łatwy w przyszłości do zagazowania.
Moc silnika nie chciałbym aby była mniejsza nić 150km (a napewno nie mniej niż moje 136km w volvo
![Wink ;)]()
)
Nie chcę auta sportowego, ale także też nie takiego który zamula na światłach. Poprostu coś żwawego
![Wink ;)]()
Co do marki... Nie chcę żadnego auta Niemieckiego ani Franuskiego. Bardziej skłaniam się nad markami takimi jak: Honda, Volvo, Toyota, Lexus, Mazda.
Klasa auta też nie może być niższa niż moje volvo, aktualnie cenię sobie wygodę siedzeń, wygłuszenie auta, oczywiście jak wszyscy bezawaryjność i niskie spalanie (12l w mieście będzie bolało ;( ).
Może to być Hatchback, Sedan, lub Kombi.
Obecnie nie jestem żonaty i nie mam dzieci, ale autko zamierzam mieć przez następne 5 lat także kto wie, może się przydać coś większego
![Wink ;)]()
Chciałbym coś w automacie, ale jeśli dany model skrzynię manualną będzie miał bezawaryjną, a z automatem mogę wydarzyć się problemy to raczej wybiorę manual.
Budżet tak jak w temacie, chciałbym przeznaczyć ok 35k PLN nie wliczaczając kosztów startowych.
A, i mam 23lata, jeśli jest to istotne.
Moje pierwsze, głębsze spojrzenia celują w:
-Honda Accord XIII - cholernie podoba mi się wizualnie.
-Honda Civic IX - wyróżniający się spośród tłumu
![Wink ;)]()
-Volvo S60/V60 - S piękna, V pojemniejsza ale trochę... niemłodzieżowa.. (?)
-Mazda 3 - podobno mechanicznie spoko, ale z korozją trzeba uważać.
Dajcie wskazówki na jakie auta zwracać uwagę.
Auto zamierzam kupić w ciągu kilku miesięcy, dlatego wszelkie propozycję dokładnie prześwietlę
![Wink ;)]()