REKLAMA
Cześć,
Przymierzam się do zakupu auta do kwoty 40 000 zł. Chciałbym dobrze wyposażone auto, z którym nie będzie zbyt dużo problemów jeśli chodzi o koszta serwisu. Skupiam się na latach produkcji od 2011 roku. Sylwetka auta, którego szukam to średni lub większy hatchback albo małe kombi. Dzienne przebiegi opiewają w okolicy 30km, jednak w okresie wakacyjnym, w trakcie weekendów liczby te rosną. Obecnie mam fabie I 1,4tdi 70km i szukam czegoś znacznie mocniejszego. Przeglądałem parę ofert i skupiłem się najbardziej na:
- Citroen C4 II, 2.0hdi 150km
- Citroen DS4, 2.0hdi 163km
- Focus MK3, nie wiem z jakim silnikiem byłoby najlepiej szukać
- Hyundai i30, nie wiem z jakim silnikiem szukać
- Kia cee'd, nie wiem z jakim silnikiem szukać
W Hyundaiach, które przeglądałem do mojej kwoty wychodziła jednak kwestia słabego lub średniego wyposażania, taka jak np. klimatyzacja manualna, brak ekranu multimedialnego.
Jeśli macie propozycje na jakie auto warto zwrócić jeszcze uwagę lub wyprowadzić mnie z obecnego postrzegania, to chętnie przyjmę wszelkie uwagi i propozycje.
Btw. Nie mam szczególnych zamiłowań to silników diesla, jednak jednostki benzynowe w Citroenach nie cieszą się zbytnią sympatią, a przynajmniej z mojej wiedzy, którą przyjąłem do tej pory. Auto może być zarówno w benzynie, gazie, jak i dieslu, ale dużo stawiam na trwałość drogich komponentów.