REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki napisał(a):Za chwilę usłyszymy że każdy powinien mieć 3y auta na każdy rodzaj trasy chociaż ma do przejechania po niej 20km. Bez przesady podajesz zwykłą obwodnice miasta gdzie nawet przy 130km/h utrzymywanym przez 5min.co ma się wydarzyć ze spalaniem?
Autorko tematu szukaj sobie yarisa, micry kolejność nie przypadkowa. Wszystkie silniki będą ok.
OW05 napisał(a):Rozumiem, że mieszkasz w tym miejscu i znasz specyfikę ruchu oraz rynku? .
Famii napisał(a):Ogólnie jest to trochę dziwne, bo jak zaczęłam przeglądać w lutym autka to ta micra była u tego samego sprzedawcy za 5900 w ogłoszeniu (nawet w raporcie jest taka kwota) - dzwonię: sprzedana. No trudno. Ale ogłoszenie dalej wisi. Pomyślałam: mają do d... organizację i nie aktualizują ogłoszeń. Z ciekawości napisałam wiadomość: niedostępna. No ok, szukam dalej. Ale patrzę - 3.03.2020 ogłoszenie, cena zmieniona. Dzwonię wczoraj - jest dostępna. AHA? Podpytywałam go dziś o to przez telefon to był zdziwiony, że ktoś mi powiedział, że sprzedana. Także nie wiem o co kaman? Ktoś już chciał kupić ale w trakcie jazdy próbnej się rozdupcyło? Nie mam pojęcia - może to z tego wynika ta naprawa? A może to auto "ciotki Wiesi, siostry babci ciotecznej, 10 woda po kisielu" i sprzedaje u siebie bo łatwiej? Też nie wiem.
e0hater napisał(a):Tym bardziej nie ruszyło konstrukcji bo by była szkoda całkowita z automatu.
Famii napisał(a):Dzwoniłam, autko stoi obecnie na warsztacie i ma wymieniany łańcuszek rozrządu. Reszta jest ok - jak chcę możemy podjechać na diagnostykę (tak mi powiedział).
e0hater napisał(a):No to jeśli są już takie cyrki to ja bym odpuścił. Możliwe nawet, ze ktoś kupił i oddał bo było coś nie tak. Handlarz raczej nie wymienia rozrządu od tak. I jak mowisz ze była za 5900 a wymienił rozrząd więc sobie doliczył tego tysiaczka.
Dziwie się, że w ogole się nią zainteresowałaś skoro są takie anomalia.
Famii napisał(a): Rozmawiałam z "naszym" mechanikiem (a mamy bardzo porządnego kolesia) mówił, że warto się zainteresować
e0hater napisał(a):Szybki nie no wcale nie ma anomaliów skoro auto było sprzedane i wróciło do sprzedającego, który stwierdził, że jak już wróciło to sobie wymieni rozrząd Tym bardziej, że z tego co wynika z postu autorki sprzedający jest "zdziwiony", ze niby miesiac wczesniej sprzedał to auto. Dla mnie to śmierdzi wałem a nie jest "powiedziana prawda".
szybki napisał(a):A skąd wiesz co zrobiło a czego nie zrobiło byłeś widziałeś ... a jak trafiło do idioty którego przerosła wymiana łańcucha rozrządu a właściciel w d...miał użeranie się z nim? A jak auto trafiło do kogoś z rodziny i coś się popsztykali??? A jak najprościej w świecie ktoś się rozmyślił?
Famii napisał(a):Ogólnie jest to trochę dziwne, bo jak zaczęłam przeglądać w lutym autka to ta micra była u tego samego sprzedawcy za 5900 w ogłoszeniu (nawet w raporcie jest taka kwota) - dzwonię: sprzedana. No trudno. Ale ogłoszenie dalej wisi. Pomyślałam: mają do d... organizację i nie aktualizują ogłoszeń. Z ciekawości napisałam wiadomość: niedostępna. No ok, szukam dalej. Ale patrzę - 3.03.2020 ogłoszenie, cena zmieniona. Dzwonię wczoraj - jest dostępna. AHA? Podpytywałam go dziś o to przez telefon to był zdziwiony, że ktoś mi powiedział, że sprzedana.
Szybki napisał(a):A gdzie masz tą anomalię... najwiekszą w PL anomalią to są głupkowate śledztwa i jak pewnie byłoby wszystko zatajone to byłoby ok.jak ktoś powie prawdę to dalej żle...
Szybki napisał(a):A uwierzysz że moje auto było pół roku temu w ogłoszeniach... ale wycofałem się i zrobiłem nim 15k.km. mając następne już z założonym gazem... a teraz kupiłem następne i pewnie dopiero to pierwsze teraz ponownie wystawię...
e0hater napisał(a):Poprostu nie wierze w to, ze handlarz sprzedaje auto za 6k, które do niego wraca bo pewnie coś nie gra i postanawia wymienić rozrząd i wystawić ponownie. Jak by wszystko było okej to by pewnie poprostu wystawił go ponownie bez żadnych ingerencji w mechanike.