REKLAMA
Witam Przyszedł czas na zakup SWOJEGO pierwszego autka (czas zrezygnować z "cudzesów").
Chciałabym zwinne, małe i wytrzymałe autko do 7 tyś. Przeznaczenie: jazda w mieście: zawieść do przedszkola/szkoły, skoczyć na jakieś małe zakupy, czasami trasa +/- 50 km, ewentualnie raz na ruski rok trasa 150/200 km (raczej i tak będziemy jeździć drugim autem).
Wymagania: 5 drzwi, raczej manual i raczej benzyna.
Modele, które biorę po uwagę: Nissan Micra, Toyota Yaris (ew. Yago, ale raczej to nie ten przedział cenowy), Citroen C1
Modele które totalnie mi się nie podobają: Fiat Panda, Colt, Mercedes z takim ściętym tyłkiem
Czy możecie podpowiedzieć coś koleżance - na co zwrócić uwagę przy tych autach? A może zainteresować się jeszcze jakimś? Wiem, że w Micrach padało wspomaganie kierownicy, ale co z pozostałymi? Nie chciałabym samochodu, który kupię za 6-7 tyś i będę musiała włożyć drugie tyle w niego, albo rozpadnie mi się na środku drogi gdy będę odbierać córkę z przedszkola. Oczywiście jakieś drobne naprawy zawsze się mogą trafić, ale chciałabym, aby autko raczej nie wymagało większych wkładów finansowych i było niezawodne.