Auto na "handel" do 2000e z Nl

17 Wrz 2018, 07:25

Poszukuję auta żebym mógł wrócić nim do Polski i tam go sprzedać. Bie interesuje mnie wielki zysk tylko poprostu zwrot kosztów podróży + kilka stowek :D. Tak więc czego szukać? W nl auta sa stosunkowo drogawe, więc mam nielada problem, no i czas mnie goni :/. Ze względu na pracę, nie mogę jechać na giełdę. Co myślicie o tych autacg (okolice Rotterdamu]
[link do marktplaats.nl wygasł]
hektor
Początkujący

Auto: Poszukuję <help>

17 Wrz 2018, 17:07

Szukaj czegoś czym będziesz mógł sam jeździć jeśli nie sprzedasz :mrgreen:

Caddy z przelotem 750kkm? zapomnij, że ktoś to kupi. tak samo a3 300kkm+
vectra 2.2 jest w tym kraju uznawana za szrot, trochę niesłusznie ale mniejsza, auta z tym silnikiem mają najniższe ceny + akcyza 18,6%
9-3 mógłby być ale to nie jest szybko sprzedające się auto
co do rio nie mam zdania
bmw 316 to bezsens i jeszcze 400kkm
tojota ma taki sobie silnik + wysoka akcyza
z c5 będziesz się długo bujał "bo to francuz"
najlepiej z tego seaty wyglądają ale wątpię, że coś zarobisz
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Wrz 2018, 17:25

faktycznie widzę, że będzie ciężko cokolwiek ugrać. Choć głównie zależyt mi na zwiezieniu swoich rzeczy, zamast wysyłać wszystko kurierem myślałem że wystarczy kupić auto i przyjechać;d
I tyle "perełek" mam w okolicy,
O i jeszcze frotka:D (sam taką jeżdżę, ale tutaj wyjdzie drogo.. chociaż zima się zbliża i 4x4 będzie na topie). Jak myślicie?
hektor
Początkujący

17 Wrz 2018, 18:13

kupić możesz i tym przyjechać do PL, o ile te wozidła wogóle dojadą, ale na zarobek nie licz, z dieslem ci tych aut nikt nie kupi, albo będzie bardzo ciężko sprzedać, dzisiaj jest trend na benzyniaki lub benzyniaki pod LPG, a klientów będziesz miał tylko januszy którzy szukają takiego auta do 5 tys zł. i będą tylko przychodzić i ci ciśnienie podnosić że tam rysa tu rdzawka i będą wyliczać ile to oni jeszcze będą musieć dołożyć do tego auta, ja np. nie chce takich klientów i nie chce takich samochodów.
janusz jak usłyszy przebieg 250-280 tys to robi tak :shock: , a tam masz niektóre powyżej 300 tys.
Ogólnie to żeby to miało sens to przede wszystkim rocznik tak min. 2006-2007 , a tam widzę niektóre masz z 2001r. u nas takie wozy stoją czasami po 5-6 tys zł , a ty chcesz kupić za 2000 euro i sprzedać jeszcze z zyskiem, a gdzie koszt przejazdu i marży?
Szczerze? takie auta się kupuje za max 800-1000 euro. więcej to warte nie jest. Przede wszystkim te auta są za stare.
Aczkolwiek ja na handel to nawet bym w ogóle nie chciał takiego towaru,
nawet za darmo.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

17 Wrz 2018, 18:32

Dzięki za sprowadzenie na ziemię :D jednak nie bez picu w Polsce rzadko widuję ogłoszenia sprowadzonych aut z Holandii . Drogo tutaj :(
hektor
Początkujący

17 Wrz 2018, 18:45

Bo na handel to się kupuje uszkodzone, ew w hurcie (przy kupnie kilku) taniej, wtedy się opłaca :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Le Car Van
    W styczniu 1979 roku Heuliez zaproponował serię specjalną Le Car Van, która nawiązywała do wersji przeznaczonej na rynek amerykański. Była to wersja dwumiejscowa, zbudowana na bazie Renault 5 TS. Zamiast tylnych bocznych ...

17 Wrz 2018, 18:52

mike napisał(a):Bo na handel to się kupuje uszkodzone

od 2009R nie kupiłem żadnego auta uszkodzonego, trzeba wiedzieć GDZIE kupować :lol: i jakie egzemplarze kupować.
Ja mam całe listy samochodów od zagranicznych dealerów którzy mi przesyłają zestawienie przed wrzuceniem do sieci.
To samo inni znajomi handlarze mają już swoich ludzi, swoje miejsca gdzie się zaopatrują w samochody, jeden np. przywozi same Ople.
Inni robią jeszcze tak że kleją ulotki po niemczech że mogą kupić twój samochód i klient indywidualny sam się zgłasza. :lol:

Uszkodzone owszem kupują ale 2-5 letnie z małym przebiegiem

Ale nie wszyscy chcą się bujać z uszkodzonymi, naprawiaj to pół roku, szukaj blachrza, lakiernika, szukaj części, w końcu z wielkim trudem naprawisz , ktoś wykupi raport i od razu wiadomo że była szkoda. i się bujaj ze sprzedażą, nikt nie chce uszkodzonych.

Ja uszkodzone mogę kupić np. rysa od gwoździa na drzwiach. których i tak lakierował nie będę bo klient przyjedzie z miernikiem i będzie filozofował, a tak to kupujesz takie jak ja kupiłem. :mrgreen: podoba się to bierz, nie podoba się to do widzenia :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez andrewb25, 17 Wrz 2018, 19:05, edytowano w sumie 1 raz
andrewb25
Stały forumowicz

17 Wrz 2018, 19:01

Z mojego ogródka dodam rynek jest tak przeorany że np.w ch na lexusy w normalnych cenach jest polowanie. Często ogłoszenia znikają po 30min.zostają tylko mocne trupki albo szt.w chorych cenach.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

17 Wrz 2018, 19:27

andrewb25 napisał(a):Ja mam całe listy samochodów od zagranicznych dealerów którzy mi przesyłają zestawienie przed wrzuceniem do sieci.
w PL są też takie firmy, które skupują auta po całej Europie, a potem opychają po handlarzach :ok:

Co do tematu - autorze, jeśli się nie znasz i masz podejście typu 'kupię sobie auto, a po przyjeździe sprzedam, to mi się koszta zwrócą" to raczej sobie odpuść. Po pierwsze to łatwo to napisać, a trudniej zrobić; dwa - jak sam widzisz trudno coś kupić i jakoś na tym wyjść
mike
Moderator
Awatar użytkownika

17 Wrz 2018, 19:34

mike napisał(a):w PL są też takie firmy, które skupują auta po całej Europie, a potem opychają po handlarzach :ok:

Znam np. Auto1, konto tam nawet mam ale nie korzystałem z ich oferty ze względu na opinie..Takie wozidła jak podał Hektor na Auto1 można kupić za +/- 500-600 Euro, i jeszcze załatwią tani transport do PL, Za 800 Eur widziałem dużo lepszego Citroena C5 i młodszego o rok niż ten co podał Hektor, z przebiegiem 100 000 km mniej, wystarczy tylko kliknąć, przelać kasę i czekać, także Hektor nie ma najmniejszych szans żeby sprzedać taki wóz kupiony za 2000 euro.
Natomiast ja Bardziej ufam Zagranicznym Firmom niż Polskim, bo mi podają pełne info co do stanu samochodu.
andrewb25
Stały forumowicz

17 Wrz 2018, 19:56

Dokładnie tą firmę miałem na myśli :wink: trochę strach pomyśleć co sprzedają, skoro w tej i tak niskiej cenie jest jeszcze ich zarobek
mike
Moderator
Awatar użytkownika

17 Wrz 2018, 20:11

Ale to raczej na Polskę nie idzie, tylko gdzieś dalej na wschód do Rumunii dużo tego szrotu gonią,
Miałem kilka ostatnich dostaw to na lorze 3 auta moje a reszta ze Szwecji z Auto 1dla innych klientów, to raczej auta tak max 10 lat, ale też oczywiście nie pozbawione wad, aczkolwiek wszystko w całości więc na pewno bezwypadkowe jak z tamtąd, ale do różnego rodzaju poprawek optycznych lub mechanicznych, z tym że kupy się to nawet trzymało.
Generalnie nastały teraz czasy "sprowadzania" z domu "online" , małe mróweczki które jadą i ściągają na kołach jeden samochód nie mają dobrej ceny zakupu i mają wysokie koszty sprowadzenia :mrgreen:
Dużo dobrych aut jest 1 dzień w ogłoszeniu także nawet nikt nawet nie zdąży pojechać na miejsce bo sprzedadzą ten samochód za ten czas 5 razy jak się nie weźmie na telefon od razu. Takie czasy :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

18 Wrz 2018, 06:52

Wielkie dzięki, za, konkretną dyskusje. Nie wiedziałem, że tak ten rynek już wygląda :/ chyba posłucham się Was i odpuszczę temat, widzę że musiałbym takie auta znaleźć o połowę taniej, a tak sie nie da. Ale ogłoszenia dalej będę przeglądał:D
Pozdrawiam
hektor
Początkujący

18 Wrz 2018, 15:56

jak chcesz przywieźć rzeczy to pakujesz na paletę, wystawiasz przesyłkę na clicktrans i czekasz na oferty, ktoś jak będzie jechał to Ci to zabierze pod dom za cenę w jedną stronę. Ty gonisz na samolot i lecisz lastminute za 50 euro z laptopem w ręce ..Takie czasy teraz Panie :lol:
andrewb25
Stały forumowicz