20 Mar 2010, 11:33
Witam,
Z gory przepraszam jesli to w zlym dziale, absolutnie nie znalazlam nic podobnego. Bardzo prosze pomozcie spece od finansów i okazjonalnego kupna auta. Interesuje mnie auto na kredyt i prosze o pomoc jak najoplacalniej to zrobic. Kilka danych: mloda kobieta, umowa o prace na czas nieokreslony, sredni dochod 2,8tys, nie mam innych kredytow, dzieci na utrzymaniu itp. Podejrzewam ze mam dobra dosc zdolnosc kredytowa. Pozyczka w granicach 9tys zl, czas splaty chcialabym rozciagnac max do 24 miesiecy, ale wolalabym krocej.Auto uzywane renalut megane coupe. I tu pytanie: czy brac auto w kredycie gotowkowym i ryzykowac, gdyby cos sie z nim stalo w trakcie splaty, to nikt ode mnie nie kupi auta obicazonego kredytem. Moze lepiej zwykla pozyczka ale wtedy procenty mnie zabija?? Slyszalam tez o kredytach odnawialnych, ponoc bardzo niewielkie oprocentowanie, ale nie wiem czy to odpowiednie, bo jak nikt nie stanie z biczem i nie postraszy mnie co miesiac procentami to pewnie bd splacac ten kredyt najblizsze 100lat. Kazdy bank ma swoje racje, reklamy, utonelam w ich natloku. Prosze rade!!!!! Gdzie i jaki kredyt na auto??