AUTO NA KREDYT

20 Mar 2010, 11:33

Witam,
Z gory przepraszam jesli to w zlym dziale, absolutnie nie znalazlam nic podobnego. Bardzo prosze pomozcie spece od finansów i okazjonalnego kupna auta. Interesuje mnie auto na kredyt i prosze o pomoc jak najoplacalniej to zrobic. Kilka danych: mloda kobieta, umowa o prace na czas nieokreslony, sredni dochod 2,8tys, nie mam innych kredytow, dzieci na utrzymaniu itp. Podejrzewam ze mam dobra dosc zdolnosc kredytowa. Pozyczka w granicach 9tys zl, czas splaty chcialabym rozciagnac max do 24 miesiecy, ale wolalabym krocej.Auto uzywane renalut megane coupe. I tu pytanie: czy brac auto w kredycie gotowkowym i ryzykowac, gdyby cos sie z nim stalo w trakcie splaty, to nikt ode mnie nie kupi auta obicazonego kredytem. Moze lepiej zwykla pozyczka ale wtedy procenty mnie zabija?? Slyszalam tez o kredytach odnawialnych, ponoc bardzo niewielkie oprocentowanie, ale nie wiem czy to odpowiednie, bo jak nikt nie stanie z biczem i nie postraszy mnie co miesiac procentami to pewnie bd splacac ten kredyt najblizsze 100lat. Kazdy bank ma swoje racje, reklamy, utonelam w ich natloku. Prosze rade!!!!! Gdzie i jaki kredyt na auto??
duskaaaa
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

21 Mar 2010, 19:36

najlepiej kredyt konsumpcyjny.nie płacisz ac.na kredyt samochodowy musisz płacić ac zabezpieczenie banku.z twoimi dochodami przy kwocie około 10tys.żaden problem.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

21 Mar 2010, 20:22

W różnych bankach różnie jest. Musisz pochodzić po bankach i pprostu popytać jakie jest oprocentowanie od kredytu na samochód i od zwykłego kredytu gotówkowego. Ważne są też opłaty i prowizje i ubezpieczenia kredytu i to, czy można w banku spłacać raty - są banki, które w miastach mają tylko swoje palcówki, ale nie mają punktu kasowego i raty trzeba płacić na poczcie, a to dodatkowy koszt, wchodzący jakby nie było w koszta kredytu.
Najlepiej jest zrobić tak - idziesz do banku i mówisz, że chchesz wziąść kredyt na 9 tyś zł na 24 miesiace i żeby obliczyli ci ratę. Obliczona ratę mnożysz przez 24, od sumy która ci wyszla odejmujesz 9 tyś i wychodzi ci różnica, czyli ile płacisz więcej. Nie zapomnij też popytać o te prowizje i inne opłaty, bo banki to lubią kombinować, ale zazwyczaj wszystkie opłaty związane z zaciągnięciem kredytu są już wliczone w raty. Dlatego też najlepiej jest policzyć w sposób jaki ci opisałem ile zapłacisz więcej.
Popytaj w Eurobanku, bo tam ostatnio są kredyty na niski procen - niedano było max 6000 na chyba 36 miesięcy na 7% . A to naprawdę nie dużo. Z niskim oprocentowaniem wyskoczył też ostatnio bank PKO SA. Poprostu musisz pochodzić i popytać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Mar 2010, 21:43

Idź do Polbanku weź zwykły kredyt. Najtaniej wyjdzie. Ja też brałem trochę kasy na samochód z banku i też porównywałem jakieś tam samochodowe i najtaniej wyszła mi zwykła pożyczka w tym banku.
Artur f
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Mitsubishi Outlander PHEV w europejskiej specyfikacji
    Zaledwie sześć miesięcy po europejskim debiucie rynkowym nowego Outlandera w wersji z silnikiem benzynowym i wysokoprężnym, firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zaprezentuje podczas zbliżającego się Salonu Samochodowego ...