Auto na początek dla młodego kierowcy...

01 Mar 2010, 15:37

Witam jestem młodym kierowcą prawo jazdy mam zaledwie niecały rok poszukuje jakiegoś taniego autka do 2-3 tys. Kieruje sie tym żeby autko było mało litrażowe, musi być tanie w eksploatacji i mało palić. Chodzi też o składki OC bo wiadomo młodzi kierowcy płacą większe. Myśle nad: VW Polo, Golf 2, Ford Fiesta, Fiat Uno... które z tych aut byście mi polecili lub też nasunęli inne pomysły. Z góry dziękuje za posty ;)
Mikul
Nowicjusz

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

01 Mar 2010, 16:46

Ja moge jeszcze polecić Fiata CC 900,bardzo przyjemne autko wsam raz dla młodego drivera,na dojazdy do szkoły,pracy itp.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Mar 2010, 19:23

tez polecam cc za 3 tys kupisz igłe
arteksaxo
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

01 Mar 2010, 19:49

arteksaxo napisał(a): cc za 3 tys kupisz igłe
taaaa byle jej kółka nie odpadły :mrgreen: nie przesadzajcie bo za 3 tysie ni kupisz auta do którego nie trzeba dołożyć (i to często dość dużo)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Mar 2010, 20:29

Zawsze jak kupimy używane auto to zawsze sie cos dołoży prędzej czy póżniej.A CC do 3tys wydaje mi sie że bez problemu znajdzie zadbany egzemplarz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Mar 2010, 22:23

tez bym sie sklanial ku cc900 ewentualnie jakies uno 1.0 z gazem na wyscigi nie pojedziesz ale tanio bedziesz smigac czesci tanie i ogolno dostepne
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

01 Mar 2010, 23:17

I musze powiedzieć że Uno w wersji Fire (1.0 45km) naprawde potrafi miło zaskoczyć,moze Ci sie wydac co ono potrafi bo ma ledwo 45km ale ja sie przekonałem ze autko mimo tych 45km potrafi pokazać pazur.
Barol
Awatar użytkownika

02 Mar 2010, 11:14

No myślałem nad uno właśnie pod tym względem: części tanie ogólno dostępne i jazda tania bo nie duże spalanie a z gazem to jeszcze taniej
Mikul
Nowicjusz

02 Mar 2010, 12:48

A ja bym stawial na Golfa II, napewno wieksze od CC czy uno - i tym samym bezpieczniejszy, bardziej pakowny. Stawialbym na wersje 1.6D bedziesz jezdzic oszczednie, silnik praktycznie nie do zajechania... Mozna nawet pobawic sie troche z ON i bedzie jeszcze taniej, a silnik i tak da rade :)

[link do oferty na Allegro wygasł]

Wklejam przyklad, wyglada nie najgorzej. Chociaz w podanym przez Ciebie przedziale cenowym nie spodziewalbym sie "rodzynkow" to mysle ze jak dobrze poszukasz to znajdziesz. Osobiscie sklanialbym sie ku takiemu rozwiazaniu- wybor nalezy do Ciebie :)
Pozdrawiam
Johnyy_
Nowicjusz

Miejscowość: Slask

02 Mar 2010, 15:25

Myślisz że silnik 1.6D będzie odpowiedni dla młodego kierowcy który sam ubezpiecza auto i za nie płaci? te składki będą napewno wyższe "moim zdaniem"
Mikul
Nowicjusz

02 Mar 2010, 16:50

Zależy ile lat ma ten kierowca. jak 19-20 to przecież głupotą by było na siebie rejestrować, zarejestruje na rodzica i będą grosze.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

02 Mar 2010, 16:57

Napewno bedzie roznica w porownaniu powiedzmy 0.9 CC, ale wzialbym Golfa np z tego wzgledu ze ledwo wyszlem calo z wypadku wlasnie w CC i nigdy wiecej... A predkosc nie byla zawrotna. Nie pisze tego zeby kogos nastraszyc, tylko to sa wlasne odczucia.
Johnyy_
Nowicjusz

Miejscowość: Slask

02 Mar 2010, 17:00

Też wiem coś o wypadkach małymi gówienkami. Trzeba mieć oczy dookoła głowy jak się jeździ takim czymś.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

02 Mar 2010, 22:45

A co myślicie o oplu kadecie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :lol:
Mikul
Nowicjusz

02 Mar 2010, 23:28

Kadecik to dobry samochodzik ale uwaga na rudą,ten z ogłoszenia wygląda wmiare wporządku.
Barol
Awatar użytkownika