REKLAMA
Na wstępie witam wszystkich forumowiczów i od razu walę z " grubej rury"
mam dylemat (a nawet kilka) jakie auto kupić do dojazdów do pracy?
szukam auta solidnego i ekonomicznego a zarazem w miarę komfortowego. w tej chwili jeżdżę megane 1999 dti 1.9 auto przez 3 lata super się sprawuję ekonomika jazdy ok, ale już przyszedł czas na zmianę i tu pytanie do Was, proszę o poradę. powiem tak: zastanawiam się nad autem w gazie (z nową instalacją założoną przeze mnie) nigdy nie miałem auta w gazie, może podpowiecie jakie auto warto kupić. jeśli chodzi o moje predyspozycję to tak:
- auto wytrzymałe (myślałem nad Japończykami ew. Niemcami)takie auta z którymi nie będę musiał jeździć do mechaników co chwile z pierdołami
- hatchback 5 drzwi (ale z tych większych hatchbacków)ew sedan z klimatyzacją, elektryką, poduchami, abs itp.
- oczywiście niski przebieg (wiem, że może być z tym problem)
- kwota jaką chciałbym przeznaczyć to ok. 9 tys (wraz z montażem gazu)
czy jest to wykonalne?
jeśli chodzi o diesela to też nad nim myślę ale musi to być diesel bez dwumasy i pompowtrysków, bo wiem, że to są newralgiczne punkty tych aut
chętnie poczytam wasze propozycję.
p.s jeśli mogę prosić o informację dotyczące eksploatacji aut z gazem to fajnie, bo słyszałem wiele opinii i każde są róże np. częstsze wymiany olejów, świec itp.,czy auta z gazem zimą mają problemy z odpalaniem itd,....?