Auto na trasy do 10tys

26 Lut 2020, 10:15

Cześć. Planuje kupić w najbliższym czasie samochód głównie na trasy, miesięcznie będę nim robił jakieś 3 tys km (autostrada+miasto)
Myślałem nad Mazdą 6 w dieslu ale nie wiem jak się one sprawdzają. Najlepiej sedan ewentualnie HB 5drzwi. Co do wyposażenia to fajnie jakby był tempomat, klima, komputer pokładowy i takie podstawowe pierdoły. Z góry dzięki za pomoc :)
Alnisk
Nowicjusz

Miejscowość: Usa
Prawo jazdy: 20 03 1976
Auto: bmw
Silnik: magRog
Rok produkcji: 1972

26 Lut 2020, 10:35

Alnisk napisał(a):Myślałem nad Mazdą 6 w dieslu ale nie wiem jak się one sprawdzaj

Mają swoje problemy, poza tym jest temat korozji.

Zerknij sobie na hjundaja sonatę. Auto mniej popularne więc ceny nie są wygórowane a technicznie całkiem spoko.
Możesz też zerknąć na vectre c ale 10k raczej nie wystarczy na zadbane 1.9
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

26 Lut 2020, 11:11

A po co diesel przy takim budżecie...?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

26 Lut 2020, 11:23

Oszczędność, no i wytrzymałość. Z tego co wiem to diesel a trasie jest oszczędniejszy no i dożywają większych przebiegów. Chyba że się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu :)
Alnisk
Nowicjusz

26 Lut 2020, 11:27

Przeglądając oferty sonaty natknąłem się też na Kie magentis z chyba tym samym silnikiem, co o tym sądzicie? Chodzi o to że niestety z racji mojej sytuacji na zakup będę miał konkretny jeden weekend w związku z tym będę musiał brać to które akurat będzie w danym okresie i chcę wiedzieć za czym się rozglądać :naughty:
Alnisk
Nowicjusz

26 Lut 2020, 11:51

Alnisk napisał(a):Oszczędność, no i wytrzymałość.

Ale Ty tak na poważnie???
Za 10k kupisz starego kibla który nadaje się w trasy jak ja do baletu...
Kup zwykłą benę i zagazuj. Spali Ci w trasie 10l lpg to masz 4ery litry serwatki... do tego w benie masz cisze i o połowę mniej głupot do zepsucia...
Ja wiem że proste diesle to i tamto ale biorąc pod uwagę ich przebiegi i spalanie przy prędkościach autostradowych (5biegowe skrzynki) jest lipa.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan NV200 - TAXI na ulicach Barcelony
    Nissan zaprezentował 22 listopada model NV200 oraz koncepcyjny pojazd e‑NV200 jako taksówkę miejską nowej generacji, przygotowując grunt dla pojazdów zeroemisyjnych w Hiszpanii i zapowiadając dalszy dynamiczny ...