Samochód z automatem do 50 tys.

26 Lut 2020, 04:57

Cześć.
Szukam samochodu z automatyczną skrzynią do około 50 tysięcy.
Roczny przebieg wyniesie ok. 10-12 tys. kilometrów: 70% miasto i 30% trasy, więc raczej tylko benzyniaki wchodzą w grę.

Celuję raczej w hatchbacki lub mniejsze sedany - coś co będzie w miarę wygodne w mieście, ale żeby dało się też od czasu do czasu przewieźć coś większego.

Z racji tego, że prowadzę działalność gospodarczą to fajnie byłoby kupić coś miarę świeżego (2015+), tak żebym mógł taki samochód wziąć w leasing, chociaż nie jest to wymóg.

Mile widziana kamera cofania w wyposażeniu (pojeździłem trochę firmowym wozem i bardzo doceniłem fakt posiadania tego bajeru).

Moje dotychczasowe typy:
Mazda 3
Hyundai Elantra
Toyota Corolla

Oprócz tych propozycji bardzo podobają mi się Mazda 6 i Kia Optima, ale zdaję sobie sprawę, że nie wpadają w moje kryteria, bo to samochody większych gabarytów i ze wstępnych poszukiwań wnioskuję, że chyba jednak nie w tej kasie. No nic, tylko głośno myślę.

Mam nadzieję, że nie nawymyślałem za dużo jak na ten budżet. Ewentualnie można go lekko nagiąć, jeśli będzie warto trochę dopłacić.

Pozdrawiam
matthew41
Obserwowany

26 Lut 2020, 07:28

Może być ciężki temat ze względu na ten automat, szczególnie w przypadku elantry.
A biorąc pod uwagę, że chcesz też kamerę cofania to takich aut za wiele na rynku nie będzie.
BTW kamera to rzecz jaką możesz sobie w każdej chwili dołożyć także nie brałbym tego aspektu pod uwagę jako konieczność.

Technicznie corolla spoko, elantra spoko, mazda spoko - chociaż tutaj za 50k sobie nie poprzebierasz.

Skoro głównie miasto to zerknij może na aurisa hybrid. Skrzynia cvt więc powiedzmy, że automat do tego ta kamera występuje bardzo czesto
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...