Auto na wieś do 30k.

18 Maj 2019, 20:27

Dzień dobry wszystkim.
Ojciec poprosił mnie o pomoc w szukaniu samochodu, ale niestety ma tak rozjechane i nieprecyzyjne wymagania, że ciężko coś znaleźć, a ja nie mam czasu ani ochoty na przeglądanie miliona ogłoszeń. Dlatego proszę was chociaż o jakieś nakierowania jakich samochodów szukać. Wymagania co do samochodu są następujące:
- budżet 10k-30k z opcją rozszerzenia jeśli byłoby coś wartego uwagi,
- samochód będzie używany na wiejskich drogach, dlatego mógłby mieć podwyższony prześwit i napęd 4x4 (ale podejrzewam, że w tym budżecie będzie ciężko coś znaleźć, dlatego nie jest to jakiś istotny wymóg),
- według ojca samochód z przebiegiem powyżej 200k to szrot i nie sposób mu przetłumaczyć, że się myli,
- rocznik 2009 wzwyż,
-z wyposażenia to chyba klima jest istotna,
-nadwozie praktycznie dowolne, ale chyba celowałbym w jakiegoś hatchbacka, crossover, małego suva,
- silnik benzynowy, nie zbyt duży (myślę, że 1.6 ok. 100 KM będzie ok), może być z gazem.
To chyba wszystko. Jak widzicie łatwo nie będzie, ale liczę na was bo ja nie mam już siły.
P1mp3k
Obserwowany

18 Maj 2019, 21:12

Dacia Duster
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Maj 2019, 21:46

Też o tym myślałem, ale potem poczytałem i trochę ludzi narzekało, że jest strasznie plastikowa. Zastanawiam się czy nie znajdę czegoś innego. Poza tym chwilę temu dostałem info, że równie dobrze może być jakiś hatchback i w sumie to 4x4 nie jest konieczne.
P1mp3k
Obserwowany

18 Maj 2019, 21:48

Wg mnie świetnie pasuje tutaj duet Fiat Sedici/Suzuki SX4 (to ta sama konstrukcja, różni się znaczkiem). Fajnym wyborem byłoby również Mitsubishi ASX, choć tutaj nawet największy przewidziany przez Was budżet jest trochę niewystarczający.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co nam grozi za używanie telefonu podczas jazdy?
    Polscy policjanci karali w zeszłym roku blisko 250 osób dziennie za korzystanie z telefonu podczas jazdy! Używanie smartfonu, gdy prowadzimy samochód, może doprowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze. ...