REKLAMA
Niecały rok temu nabyłem Leona 1P Cupre, auto typowo do weekendowego podróżowania, daje fun z jazdy i nadal podoba mi sie wizualnie ale...no właśnie ale, apetyt rosnie w miare jedzenia, miałem wypożyczoną M2 Competition na majówke i sposób w jaki to auto jedzie i przyspiesza kompletnie rozni sie od tego jak jezdzi Cupra, kiedys ktos mi juz mowil z kolegow ze ośka o takiej mocy (ta cupra ma program zrobiony na 265km) to nieporozumienie i niesposób przeniesc ta moc na asfalt i uzyskac realne odczucia z takiej mocy, i niestety to prawda
I teraz co tu kupic, Cupra jest doinwestowana i w stanie idealnym + 50tys z niej odzyskam, chce dolozyc 10-15 czyli szukam auta za 65tys
I chodzi mi po głowie E92 z 3 litrowym benzyniakiem z konca produkcji (przedlifty na wtrysku posrednim niestety nie wchodza w gre, auto za taka kase musi byc w miare mlode) co mozecie na ten temat powiedziec majac na uwadze ze nie jestem typowym januszem i auto bedzie nalezycie serwisowane w ASO BMW i koszty utrzymania nie maja wiekszego znaczenia.
Ewentualnie jakas alternatywa raczej coupe/hb i w miare mlodym wygladzie (roczniki tylko 2010+) i tylko RWD albo AWD