REKLAMA
Do zmiany samochodu zostało mi jeszcze trochę czasu bo dopiero w maju kończy mi się leasing na obecne auto, ale już pomału się rozglądam. Obecnie mam forda Mondeo mk4, który mam już 4 lata. Brałem używanego na leasing w Niemczech dlatego wcześniejsza generacja. Teraz zastanawiam się czy lepiej wybrać lepsze auto ale używane tak 2-letnie czy lepiej coś słabszego i mniejszego ale nowego. W tej chwili myślę o dwóch modelach, choć co chwile to inne pomysły.
- nowa skoda octavia IV, której design mi się podoba, ale jest mniejsza i niżej klasyfikowana niż ford mondeo, który w tej chwili posiadam więc nie wiem czy warto, ale za to duży bagażnik na czym też mi zależy, rodzina z dwójką dzieci
- używany volksvagen Arteon, który od początku pojawienia się na rynku zaczął mi się podobać, ale tu już tylko używany, bo cena nie mała i z tego co widzę rata nawet w więkrzości przypadków wyższa niż za nową skode.
Myślałem tez o czymś bardziej rodzinnym. Jeśli chodzi o suwy to najbardziej podoba mi się peugeot 5008 w szczególności po liftingu ale to jeśli pojawi się fajna oferta na leasing bo tanio nie jest.
Z tańszych to hyundai tuscon, ale czekam aż w salonach pojawi się nowa generacja bo jestem ciekaw cen. Obecna jest w miarę przystępna cenowo jeśli chodzi o leasing.
Tu porównuję oferty leasingu leasingmarkt.de