Auto oryginalne, stylowe - po prostu ciekawe do 5 tys.

14 Sie 2012, 12:23

Witam,

Chcę kupić sobie jakieś fajne autko. Ma ono sprawiać frajdę, może być do jakiegoś remontu. Nie mam za dużo na wydanie, dlatego stwierdziłem, że wolę kupić sobie coś oryginalnego niż kolejne seicento lub corse na naszych ulicach :)

Chciałbym, abyście podrzucili jakieś możliwości, bo na pewno jest ich trochę, ale nie koniecznie wszystkie od razu wpadają do głowy :)
Myślę nad kupnem CRXa lub Civica V coupe, ale akurat te autka w cenie do 5 tys. to dość ciężko znaleźć i niestety często wymagają jakichś interwencji blacharskich co trochę kosztuje i w przeciwieństwie do napraw mechanicznych sam sobie z tym nie poradzę.

Może BMW serii 3 E30 - można kupić już poniżej 2 tys. Części do tego jest sporo na rynku, a doprowadzone do porządnego stanu nawet się prezentują :) no i ewentualna sprzedaż daje szansę zwroty przynajmniej części włożonych środków, bo to autko już kultowe...

Audi 80 coupe - B2 (albo i B3 czy B4) - również dość ciekawe, ale mało ich widziałem na sprzedaż.

Chętnie bym rozważył jakiegoś klasyka nie koniecznie o zacięciu sportowym :) Ma przede wszystkim wyglądać nietuzinkowo ;)

Podrzućcie jakieś propozycje proszę :P
tytoos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 1998

14 Sie 2012, 12:37

z ciekawie wyglądających aut to toyota celica 89-94 toyota paseo,a z starszych aut to jakiegoś mercedesa 123 lub 190 a z nowszych to alfe romeo 156 ale w kwocie do 5000 zł może być mały problem dorwać jakąś zacną zdrowizne.
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

14 Sie 2012, 12:57

Może mazde 626 IV?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Za 5000 może nawet V wy-haczysz ale raczej będzie "do poprawek".
Bright
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 2010

14 Sie 2012, 13:21

Dzieki za szybkie zainteresowanie :)
Chodzi o jakieś auto, które bedzie fajnie wygladało. Mercedesy 190 czy alfy odpadają - za bardzo oklepane, jakoś wygląd mi nie odpowiada... A Alfa - jakoś źle o tych autach wszędzie piszą :)
Celica z otwieranymi światłami - fajne,
Passeo - nie podoba się :)
beczka - tylko jeśli by było coupe :)
Mazda 626 - również jako coupe jest warte zainteresowania...
tytoos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 1998

14 Sie 2012, 14:02

Nie mam za dużo na wydanie, dlatego stwierdziłem, że wolę kupić sobie coś oryginalnego niż kolejne seicento lub corse na naszych ulicach

Jak dla mnie to sprzeczność. Albo masz sporo kasy i kupujesz fajne i oryginalne auto z porządnym motorem, ale liczysz się z zwiększonymi kosztami eksploatacji, albo kupujesz coś nudnego i popularnego, ale takim autem jeździsz, a nie czekasz na dopływ gotówki na paliwo, czy naprawy....

Wg. mnie to podchodzisz do tematu od du*y strony.
maxter66
Początkujący

Prawo jazdy: 18 04 2008
Auto: Focus mk I 1.6 Pb sedan
Silnik: 1.6 100KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Sie 2012, 14:12

W pełni zgadzam się z maxterem. Za taką kasę możesz szukać auta taniego, ekonomicznego, niezniszczonego, a przy odrobinie szczęścia będziesz mógł wybrać kolor. Nie czaruj się - nie możesz wiele oczekiwać z Twoim budżetem, a te E30, które ktoś napastował woskiem z Kauflandu i wykąpał w sprayu do kokpitu przejechały pół miliona, a w cylindrach pewnie tłoki latają we wszystkie strony... prawie.
messmaker
Nowicjusz

Miejscowość: Opole
Prawo jazdy: 08 11 2007
Auto: FF MK3
Silnik: 1.6 Ecoboost 202KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulatory magazynują energię ze słońca i wiatru
    Jednym z głównych wyzwań związanych z wykorzystaniem odnawianych źródeł energii jest jej magazynowanie, co pozwoliłoby na zrównoważenie popytu na energię oraz jej podaży. Renault opracowuje rozwiązania ...