Auto pika na brak gazu a gaz jest czemu ?

05 Sie 2015, 06:00

Witam koledzy jestem tutaj nowy i mam problem jak w temacie a wiec auto pika na brak gazu a gazu jet FULL dopiero za którymś razem jak przełączę ręcznie to się przełącza i działa o co tu może chodzić ?? ?? wiem tylko tyle ze jak raz bylem na warsztacie u gazownika to czyścił mi jakiś czujnik i mówił ze jest zaśniedziały i to normalne wyczyścił i było ok do teraz ;/ może ktoś podpowie co to może być ?
audiA4B5
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 06 2007
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: audi a4 b5
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

07 Sie 2015, 12:30

czujnik ciśniena
zależy jaka instalacja może być zintegrowany z czujnikiem podciśnienia lub jako osobny
sprawdź sobie czy nie sparciał wężyk do czujnika tak to się mniejwięcej objawia jak uciebie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Wrz 2015, 16:58

zapewne czyścili trzpień elektrozaworu. Teraz trzeba to powtórzyć i wróci do normy.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limuzyny - przegląd polskiego rynku
    Nawiązując do wydarzenia które dzisiaj się rozpoczyna to limuzyna Donalda Trumpa jest już w Warszawie i budzi na pewno nie małe emocje nie tylko miłośników motoryzacji. Ten opancerzony samochód wyposażony ...
    Cyfrowe lusterko wsteczne
    Wprowadzając nowe rozwiązanie technologiczne: cyfrowe lusterko wsteczne dające doskonały obraz, Audi dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo jazdy. Rewolucyjna technologia jeszcze pod koniec tego roku znajdzie się w wyposażeniu ...