Auto po wypadku - czy da się je naprawić, opłaca się?

28 Maj 2020, 07:55

witam, najprawdopodobniej już wiem, że nic nie da się zrobić z tym autem, ale pytam dla pewności-nie jestem zbyt doświadczonym kierowcą, a tym bardziej specjalistą od aut. w załącznikach przesyłam stan auta po wypadku (z mojej winy; autocasco brak)-czy z tym autem da się jeszcze coś zrobić, czy nie zastanawiać się i oddać je do kasacji?
auto z rocznika 2003. (renault megane scenic)
PS jaką ewentualnie cenę zaproponować na giełdzie?
z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam
bebop11
Obserwowany

29 Maj 2020, 11:16

Trzeba by było zdjąć drzwi i zobaczyć na ile ucierpiał słupek i próg oraz czy na dachu widać jakieś zmiany w związku z tą kolizją. jak by sama konstrukcja nie ucierpiała to wystarczyło by wymienić drzwi i kurtyny ale to i tak może być koszt zbliżony do wartości auta.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak bezpiecznie pokonywać zakręty?
    Pokonywanie zakrętów nie jest takie łatwe, jakby mogło się wydawać. Redukcja prędkości i skręcenie kierownicy to nie jedyne zadania, jakie musi uwzględnić kierowca. Kluczowa jest płynność wykonania manewru, a do tego ...