Auto rodzinne do 10 tyś

25 Kwi 2011, 23:36

Czimi napisał(a):
Co do rudy, dlatego R75 ci polecilem, rdza ich nie zjada, tylko moze byc ciezko jakiegos fajnego za 10k zl wyrwac.

tylko te ceny części i jego spory apetyt na paliwo ,czy znacie w ogóle jakieś ciekawe strony z opiniami użytkowników po za tą: [link do autocentrum.pl wygasł] no bo ta wypada bardzo dobrze
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

26 Kwi 2011, 13:43

Sam mam Volvo i polecam w 100% (sekwencja) auto bezawaryjne i do tego jeszcze ten komfort :) , ale mimo ze to kombi to wcale nie ma tak dużego bagażnika :P.
I możesz jeszcze zobaczyć mitsubishi galanta bardzo fajny samochód tez dobrze toleruje gaz praktycznie bezawaryjny, jest na pewno większy od volva
4fast2you
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowieckie

26 Kwi 2011, 18:59

Co powiecie o Peugeocie 806/ Lancia Zeta/ Fiat Ulisses powinno sprostać. Albo Fiat Marea 1.9 JTD ">TAKI :-)
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

26 Kwi 2011, 19:45

stasiu1971 napisał(a):tylko te ceny części i jego spory apetyt na paliwo ,czy znacie w ogóle jakieś ciekawe strony z opiniami użytkowników po za tą: [link do autocentrum.pl wygasł] no bo ta wypada bardzo dobrze

W cale az takie drogie nie sa, do franzuzow czy japoncow sa w podobnej cenie nowe orginalne, a jak ci skrzynia czy silnik poleci, to jak dobrze poszukasz mozna znalezc anglika za 3-4k zl, i masz juz potem wszystkie czesci za darmo(o ile sie ma gdzie takiego dawce trzymac). Autka nie zjada rdza, co jest duzym plusem, jest naprawde swietnie wykonczone w srodku oraz dosc komfortowe.

I wiesz co do spalania, Skode krytykujesz bo jest z tylu malo meijsca, to masz R75 - jest wiekszy, no i palic tez bedzie wiecej bo to ciezsze autko, cos za cos. Albo wlasnie Volvo V70, jak juz sam zaproponowales V40, tylko ze V40 tez jest male jak Skoda, jakbys znalazl R75 czy V70 naprawde jakiegos fajnego, czyli autko ktore nie zaliczylo wiekszego dzwona, ani nie ma jakiegos mega przebiegu i itp, to uwierz mi ze nie bedziesz narzekal.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

26 Kwi 2011, 20:24

rovera 75 cięzko znaleść za 10 tyś zł a już na śląsku to nawet nie mówię a volvo v 70 to karawan pogrzebowy :mrgreen: nawet nie wchodzi w rachóbę ,powiem szczerze im więcej czytam o autach i wasze opinie i przeglądam serwisy z ogłoszeniami tym mniej aut widzę do kupienia :twisted: ,a jak już coś mi się spodoba to ma tak niepochlebne opinie że wrrrrrrrr ,najlepiej kupię sobie rower z przyczepką :lol:
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Kwi 2011, 20:28

No Rovera jest bardzooo ciezko znalezc, tym bardziej jakiegos godnego uwagi, zajomy kupowal prawie ze pol roku(a szukal koniecznie 2.0 V6, automat, kombi), jak juz nawet znajdziesz jakies fajne ogloszenie to trzeba czesto jechac 200-300km... ale autko jest naprawde fajne. Majac generalnie tylko 10k zl, ciezko jest o jakies wieksze, fajne i zadbane autko.
Czimi
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 V generacji
    W 2019 roku doczekaliśmy się również premiery piątej odsłony modelu, którym 25 lat temu Toyota zrewolucjonizowała motoryzację i utworzyła rynek SUV-ów. Mowa oczywiście o modelu RAV4. Auto zmieniło się ...
    Opel ADAM Rally Cup gotowy do międzynarodowych rajdów
    W listopadzie 2012 r., wraz z modelem ADAM "Cup", Opel powrócił do sportu samochodowego. Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie będzie okazją do prezentacji kolejnego osiągnięcia firmy: jest to nowa studyjna wersja ...

26 Kwi 2011, 20:45

Co myślicie o 406 2.0 HDI 90/110km jest bardzo tani w eksploatacji ceny zamienników niższe niż do Marei. Albo Primera P11 z CD20T 90km ja w Sunny mam CD20 75km nie zniszczalny silnik ciężko go zarżnąć pójdzie na wszystko rzepakowy/ opałowy. warto się za nim rozejrzeć.
adammtv
Aktywny

27 Kwi 2011, 21:57

kurcze cały czas myślę nad scenikiem , ale oglądałem dzisiaj też citroena xsara picasso ,też super wóz tylko ten kokpit a w szczególności zegary a właściwie ich brak :lol: i nadodatek bez obrotomierza - tragedia , najlepsze wnętrze i zewnętrznie R75 a w nętrze także libra a scenik to taki przeciętniak , no i zostałem od dzisiaj bez auta bo sprzedałem nubirę jak ja się cieszę że już jej nie mam :razz:
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Kwi 2011, 11:54

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tutaj masz 2 w miare ok wygladajace, w obu kierowica nie jest wytarta, wiec cofane za duzo raczej nie byly, moze sie cene do 11k zl uda zbic, bo do 10k zl to mysle ze ciezko moze byc.

Ten juz z gazem i jest tani ale maske ma do poprawy, i mocno wytarta kierownice, pewnie z 300k km nabite ma faktycznie.

Ale ten juz ma kierownice w dobrym stanie + gaz zalozony.
Czimi
Stały forumowicz

28 Kwi 2011, 16:18

dwa pierwsze za drogie a dwa kolejne za daleko ja szukam auta w promieniu 20 - 30 km od Katowic , bo sprzedałem auto i zostałem bez środka lokomocji więc odpada jakiś daleki dojazd tym bardziej że pracuje codziennie (7 dni w tygodniu) :sad:
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Kwi 2011, 18:40

Laguna I to autko małoawaryjne, wygodniejsze niż Scenic. Silnik dobrze znoszą gaz.

To braku tradycyjnych zegarów można się szybko przyzwyczaić. Najlepiej jazda próbna i sam zobaczysz. Jajo to fajne autko.

Piszesz, ze masz 5km dojazdu do pracy, więc nie opłaca się auta zagazowywać, będzie jak z dieslem zanim się nagrzeje by przełączyć na gaz to będziesz już w robocie.
Joter
Aktywny

29 Kwi 2011, 19:22

po przeczytaniu wszystkich opinii o aucie postanowiłem wybrać lancie libra , zaczynam poszukiwania :wink: mam nadzieję że dobrze wybrałem , i nie będą żałował ewentualnego zakupu :twisted:
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Kwi 2011, 19:33

Plusem Lybry jest to że ma z tyłu niezależne zawieszenie, dzięki czemu komfort jest zdecydowanie lepszy.
adammtv
Aktywny

29 Kwi 2011, 19:39

stasiu1971 napisał(a):po przeczytaniu wszystkich opinii o aucie postanowiłem wybrać lancie libra , zaczynam poszukiwania :wink: mam nadzieję że dobrze wybrałem , i nie będą żałował ewentualnego zakupu :twisted:

To wiesz powodzenia, bo bedzie ci blisko znalezc Lybre ciezej niz R75 czy V70, znaczy znalezc moze znajdziesz, ale trzeba znalezc egzemparz warty zakupu. :) Szukaj kilka roznych marek i jak znajdzisz jakis w miare tani zadbany, i pewny egzemplarz to kup.
Czimi
Stały forumowicz

30 Kwi 2011, 20:05

postawiłem na 5 marek w tej kolejności
1.Libra
2.Rower75
3.Octavia
4.A4 Avant - tu przemawia za tym autem szybsza możliwość ewentualnej odsprzedaży (niemca zawsze było łatwiej sprzedać)
5.Zafira
Najważniejszy cel to orginalny lakier i przebiego do 200 tyś (mam nadzieję że to realne) i najlepiej z LPG .Ale wymagania :mrgreen:
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika