Dobra Panowie w między czasie poczytałem, przemyślałem itp itd i doszedłem do pewnych konstruktywnych wniosków. A mianowicie: benzyniak + gaz. W moim wypadku jest to jedyny optymalny wybór. Obecnie mam "na tapecie" takie oto modele (kolejność przypadkowa):
-
Honda Fr-V. Ogólnie porządna maszynka, ale ciężko byłoby znaleźć porządny model z uwagi na niską podaż. Zastanawia mnie jeszcze czy nie jest za krótki jak na minivana
-
CItroen C4 Grand Picasso. Najbardziej podoba mi się design, dużo schowków i ogólna użyteczność. Martwi jednak dużo elektryki,
-
Seat Altea XL. Świetnie wygląda, mechanicznie też większych zastrzeżeń nie można mieć. Jednak nie przekonuje mnie wykończeniem wnętrza,
-
Mazda 5. Spośród wszystkich tych modeli chyba najbardziej spokojny pod względem designu model. Jednak uchodzi za mało problemowy. Zastrzeżenia mam co do korozji występującej w tym aucie oraz zasłyszałem o stosunkowo mniejszej ilości miejsca w porównaniu do konkurencyjnych propozycji.
-
Ford C-Max poliftowy. Generalnie dość tanio można go wyrwać. Ale nie wygląda już tak świeżo jak reszta propozycji, no i jest stosunkowo niewielki w porównaniu do reszty stawki,
-
Fiat Croma. To taka trochę inna propozycja bo to w końcu kombi. Ogólnie polecany model jednak okrutnie szpetny z tyłu. Nie wiem, czy przeżyłbym ten mankament
To są moi kandydaci. Jeśli macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje bądź wiecie coś więcej na temat ww. modeli to poproszę