Auto sprowadzone z Holandii

11 Maj 2010, 01:33

Witam
Jakoze musiałem szybko wrócic z Holandi kupiłem samochód tam, oczywiscie wyrejestrowałem go. Teraz chce go sprzedac i tu moje pytanie czy musze płacić jakieś wzbogacenie czy inne podatki ?
harman.kardon
Nowicjusz

Miejscowość: WWA

11 Maj 2010, 07:41

harman.kardon napisał(a):czy musze płacić jakieś wzbogacenie czy inne podatki ?

To zalezy od tego jakiego trafisz kupca.... :?: :?: :sad:
Jezeli zgodzi się na przepisanie umowy to nie musisz nic płacić.Natomiast jezeli nie to
niestety tak...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Maj 2010, 11:50

Witaj
Zakładam ze ciezko ci bedzie sprzedać auto na przepisanej(sfałszowanej)umowie.W takim razie musisz w ciągu 14 dni od wjechania na teren RP zapłacić akcyzę,zrobić tłumaczenie dokumentów,przegląd opłatę skarbową.Jak to zrobisz mozesz juz samochód przed pierwszą rejestracją sprzedać.Jezeli cena sprzedazy bedzie zbiezna z cena zakupu to na tym koniec.W innym przepadku tzn;jezali zarobisz na sprzedazy to musisz od zarobionej kwoty zapłacic podatekpozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

11 Maj 2010, 15:17

dzieki za odp
a zakładając ze przepisze tą umowe to wpisać na umowie mam faceta który wyrejestrował auto ?? i jaką date powinienem wpisać na umowie sprzedaży auta tą która jest na dokumencie RDW o wyrejestrowaniu ??
harman.kardon
Nowicjusz

Miejscowość: WWA

12 Maj 2010, 10:33

No hm.. na umowie musi byc sprzedajacy to ten holender znaczy sie,no i kupujacy no to ten ktos co sie na to Zgodzi.A umowa kupna musi miec date z dnia wyrejestrowania albo wczesniejsza.No bo ciezko chyba wyrejestrowac auto a pozniejgo kupic
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari F12 Berlinetta
    F12 to rasowy włoski grand tourer. Auto zachwyca osiągami - do pracy zaprzęgnięto w nim silnik V12 o mocy sporo ponad 700 KM, wygodnym i dopracowanym wnętrzem i oczywiście świetną, smukłą sylwetką z długą maską. Odmiana pozbawiona ...